tiistai 18. joulukuuta 2012

Vielä kolme yötä.

Kolme yötä kun vielä nukkuu, niin sitten on tältä vuodelta vältetty. Nimittäin kaamosmasennus. On se kaamos jossain päin puristellut mieliä, mutta Ukallapa on mieli leppoisimmillaan näinä muutamana päivänä, kun aurinko ei näytä naamaansa lainkaan. Ja Mummelin pärstäkerroin on nippanappa myös plussalla. Eiliseltä iltapäivältäkin on Ukalla varma havainto sekunnin hymynhäiveestä.

Perjantaina 21. joulukuuta kello 13.14 voi kääntää varovasti turboruuvia taas auki kohti kesää. Ei liian räyhäkkäästi, ettei leikkaa kiinni, mutta saa avata kuitenkin. Ja takasiivekettä saa suorilla avata muutamaksi sekunniksi.

Naruskan horisontin mukaan aurinko esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen laskentatavan mukaan nousee pariksi tunniksi, mutta se on enempi niin, miten lasketaan. Mehän sijaitsemme 100 kilometriä Napapiirin pohjoispuolella ja siltä rajalta se kaamos lasketaan. Laskekoot Ukan puolesta miten päin vain, mutta tosiasiassa aurinkoa ei näille päiville täällä osaksikaan näy, vaikka olisi selkeääkin. Satutaan nimittäin asumaan semmoisen harjun pohjoispuolella, että mollukkaa kun ei näy, niin ei näy. Mutta ei haittaa.

Hiton hienoa aikaa tämä on. Pihapiirissä kun äsken kiersin yöllisten kulkijoiden jälkiä laskemassa, niin semmoinen vihertävänharmaa salaperäinen on luonnon valaistus tällä hetkellä. Pilvisenä päivänä, kuten tänäänkin on, satelee kevyesti pakkaslunta. Ja mistään ei kuulu mitään. Paitti alkoi tietenkin Stratuksen moottorinlämmitin napisemaan ja sisätilanlämmitin viheltämään auton sisällä, kun pitäisi lähteä rapsakan kymmenen asteen mainiossa talvisäässä hieman kattelemaan, miten ihmiset adventtisohjoaan kyntää.

Pihapiirin säävalokuvassa on ihmissilmää valoisampaa. Se on insinööri rakentanut tuon kameran niin, että se näkee maailman valoisampana kuin me maan matoset.


Tukikohasta mitä  levollisimmin mielin puikulasäkin ostoon lähtemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti