perjantai 7. joulukuuta 2012

Jääpatoa pukkaa Naruskajokeen.

Harvoin, jos koskaan, on meidän täällä Naruskalla asuessamme Naruskajoessa ollut tällaisia jääpatoja kuin nyt. Tulvassa olevasta joesta oli muutama aika sitten puhetta, kun meillä oli meneillään se kuuluisa kaljamakausi. Meneillään oleva pakkasjakso on alkanut muodostaa Naruskajoen koskiin hulppeita jääpatoja, jotka muun muassa Kallelan rannassa ovat nostaneet vedet rannoille asti.

Laitan tähän tämänpäiväisiä kuvia mökkirannasta. Kallessa majoittuneille on varmankin muistissa, miltä jokiranta näyttää sulan maan aikana. Nyt voi yrittää miettiä, miten paljon kosken muoto ja korkeus on jääpadon ansiosta muuttanut maisemaa. Pakkaskausi jos jatkuu, niin ongelmia saattaa olla tiedossa vielä lisääntyvässä määrin.

Mummeli kävi kuvaamassa alla olevan kuvan Kuutsikönkäästä, joka elelee samanlaista ihistysaikaa tässä Tukikohdan kohdalla Naruskajoessa.


Pilkkimiehillä ei näille jokijäille turvallisesti asiaa ole, joten onkiretket kannattaa lähiaikoina suunnata järvisemmille vesistöille, joskaan kaikki niistäkään eivät vielä turvallista jääkantta ole saaneet muodostumaan.

Tukikohasta Erätulen matalikkoa kalapaikaksi suosittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti