maanantai 10. joulukuuta 2012

Piru purkissa.

Tämä ruokahommiin liittyvä juttu sisältää tuotesijoittelua, joten STOP tähän, jos et halua nähdä mainosluonteista asiaa...

Kaikkea on Mummeli suunnilleen tälle kartanolle lyhyen yhteiselomme aikana kuljetellut, mutta vielä löytyi uutta. Piru on lukuisissakin ruokapaikoissa nähty lautasella, kun on joskus harvoin pysähdelty johonkin ruokapaikkaan, mutta sitä on ollut vain ripaus ruoka-annoksen päällä lisukkeena. Ruokalistoissa ainakin joissain ruokaloissa puhutaan Paholaisesta. Nyt Piru löytyi purkista.

Kemijärvellä K-Kauppapaikan lihatiskin päällä oli ollut näytillä punainen tetramallinen tölkki. Uteliaana ämminä Mummeli tietenkin oli alkanut tavaraa tutkimaan ja nähnyt etiketissä Pirun kuvan ja tekstiä Paholaisen hillosta. Ja eikun summassa ostamaan sen jälkeen, kun valmistusaineluettelosta oli varmistettu, ettei tölkin sisältöön ole mäskätty valkosipulia.

Valkosipulihan ei ole ihmisravinnoksi tarkoitettu. Ja Ukka muistaa aina muistuttaa, että miespuolisille valkosipulinsyöjille käy turkismuokkaamon puolella ikävästi, kun ei ota eteen. Tämä vain tämmöisenä pikku sivuhuomautuksena.

Asiaan. Piruhilloon. Tai Paholaisen hilloon. Kuvista selviää lisää.Punainen on purkki. Ja punavoittoista on myös sisältö. Pirteän väristä. Ja erityisen pirteän makuista.

Purkin kyljestä lainasin seuraavan tekstin:

"Jalopenon ryydittämä Paholaisen hillo maistuu samaan aikaan lempeältä ja tuliselta. Hillo sopii yhteen hämmästyttävän monen ruokalajin kanssa niin kylmänä kuin kuumanakin. Kokeile esimerkiksi grillatun lihan, kalan tai äyriäisten kanssa, juustojen kera tai kastikkeiden ja patojen pikanttina mausteena."

Kokeilimma tätä Piruhilloa viikonlopun aikana parin liharuokalajin kanssa. Ensimmäinen kokeilu oli hirvijauhelihamurekkeen kanssa. Pyhäpäivän ratoksi syötäisimme hirven ulkofilepippuripihvit, joiden lisukkeena punaisen purkin sisältöä maistettiin myös. Kaikki syömämiehet olivat harvinaisen yksimielisiä siitä, että hyvää kamaa.

Purkin mukaan näyttäisi sama valmistaja purkittavan myös muita ruokailuun liittyviä lisukkeita. Ainakin kokeilla pitää Tukikohdassa nuita muitakin, kunhan kohille osuu.

Tukikohasta Piruhillon käyttötarkoituksia miettimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti