keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Nousee perät, laskee perät...

Kyllolis taas eilen kannattanu olla kärpäsenä katossa kuuntelemasa, ku Tukikohan köökissä haastettiin oikeen olantakkaa. Ukka toi illankähmyssä Ronkkomaasturin kotio Kalottipajalta Kemijärven riitapolitrukkipesästä. Ronkko oli siellä perännostossa.

Takovatten muutamassa pajassa pääkaupunkiseuvulla asti vanahat jouset uusiin uskoihin. Olivatten laittanu lisälatin jäykistään pakkaa. Paikalleen kun Kivimatti ne oli ruuvannu, niin valokkin oli näyttäny metrin päähän maahan nin, että oli pitäny suunnata uuvelleen koko lyhtykokoelma.

Ukka ku Mummelille oikeen kehu, että kakskytäviis vuotta on auton perseelle varmana semmonen ikä, että se on matalimmillaan. Kolomellajapuolellasaalla eerolla perä saahaan nouseen korkeemmalle, mitä se on ollu amerikammaan vapriikilta lähtiessään.

Mummu kun alako siihen juttuun latelemaan omaa tietämystään, nin Ukka kuunteli huuli pyöreenä. Vaikkei se mittään ihan tuntematonta asijata ollu. Onhan Ukalla silimät päässä. Naisella on perä kuulemma korkeimmillaan sillon, ku mittarissa on 25 vuotta. Siitä se sitte lähtee laskemaan ja laskee tilastojen mukkaan kuulemma kaheksan senttiä. Ukka siihen heti kysäseen, että missä ajassa se putoo sen kaheksan senttiä. Emmuista ulukoo, sano Mummeli siihen heti.

Pirssit ja mimmit on vähänninku päivvaston täsä elämäsä. Ninko luitte. Akkain perien nosto pysyvästi saattaa olla mahoton tehtävä. Pirssin perseen saa nousaseen, jos niin halvaa. Rahalla ja takomalla.

Oli se Ronkko muuttunu remontin jäläkiin ajolleenki ihan eri pirssiks. Sehän on ryhissään, niinko Ukka ikäsekseen. Ei vainkaan. On se Ukkakin kaheksan senttiä jostain kohti joutunu periks antaan. Akat pystyy semmosen kaheksan senttiä hämäämään korkokengillään. Kaiken ne tilastoimmeiset tilastoi.
Ei tällä Ronkolla uskalla nykyään immeisten keskelle pysähellä. Huoltoaseman pihassa tuli muutama mies heti puheille eilen. Alotti jutustelun, että hai. Et möis autoos hevosveturiks. Ei nyjjouva, ku pittää mennä kotio saunaa lämmittään.

Tukikohasta kesäkalareissujen karttoja tutkimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti