keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Pakkasennätykset paukkuvat Ukan sääasemalla.

Ukan sääaseman tämän talven pakkasennätys pullahti maailmaan tälle aamua. Eipä tuo lauhtunut vieläkään ole, eli saattaa vieläkin petraantua, mutta tämän hetken, eli aamun kello 10.10 lukema on -31,1 astetta.

Ilmatieteen laitoksen Naruskan asemalla on ilmeisen hyvälaatuinen lämpömittari, koska se näyttää tismalleen samaa lukemaa Ukan aseman kanssa. Normitilanne toki on se, että FMI:n kallis Vaisalan laitteisto sijaitsee kylmemmässä paikassa kuin Ukan Tukikohdan mittari.

Talven valtakunnallinen pakkasennätys taitaa olla -32 ja jotain, joten rajoilla Naruska taas kiikkuu. Itänaapurin Pakkasukko se saattaa lähettää tänne mitä vain, kuten tuli todettua pari päivää sitten, kun Ukka tarkisteli Siperian lämpötiloja tuon Wundergroundin mainion karttalinkin kautta. Senpä laitan tähän näkösille, että joku muukin voi halutessaan maapallon säätilaa seurata:

Wundergroundin sääkartta

Karttaa on helppo isonnella ja pienennellä ja siltä löytyy tosi paljon virallisien ja yksityisten sääasemien lähettämää reaaliaikaista säätilaa. Siellä se Ukankin asema kutvottaa, kun Naruskan kohdille kartalla siirtyilee.

Tämä aamu oli taas kamerakuvissakin hieman eilisestä poikkeava. Valonkajo valaisi Karhutunturia aamuvarhaisella vielä silloin, kun Ukan Vivotek kuvaili mustavalkoista. Kuva tässä malliksi:Alemmassa kuvassa kamera on jo siirtynyt värikuva-asentoonsa. Sinertävää valoa on rapian kolmenkymmenen asteen pakkasen lisäksi kuvasta ehkä aistittavissa...

Tukikohasta Rihlan aamuruokkimisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti