maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulua syrjätien päähän.

Pieni vaiva, parempi mieli. Syrjäisen tien syrjimmäisessä kolkassa on pieni punainen mökki. Mökin yksinäinen asukas asuu syrjässä. Ukka käy torpassa muulloinkin, mutta Jouluaaton käynnissä on aina erityinen tunnelma matkassa. Tahtoo yksin asuvalla poikamiehellä olla ruuanlaittamiset ja joulun laittaminen muutoinkin hieman niin ja näin. Ei tätä muuten tiedettäisi, mutta kun hän itse on niin sanonut. Ruokalähetys on vuosi vuodelta mieluisampi sanoi hän tänäänkin, kun aamupäivällä puolituntisen piipahdimme Mummelin kanssa mökissä raatailemassa.



Mummelin neulomat uudet villasukat kelpasivat halauskiitoksin, kun torpan lattia kuulemma pakkasella on hiukkasen vilpoisen sorttinen.

Vastalahjoja ei näiltä reissuilta vailla olla. Nyt puuverstaan syövereistä oli kuitenkin kaivettu esille lohikoristeinen kuksa, jonka osoitteeksi ilmoitettiin Kasperin kalareppu. Kuksa oli kiitos Kasperin kesällisestä visiitistä tähän syrjäpirttiin silloin, kun koivukujan koivut olivat vastantekolehdessä.

Joulurauhan julistukselle Mummeli ja Ukka ehtivät aattoaamun ajelulta Tukikohtaan. Joulurauhan julistamista varten oli radio täysillä myös syrjäisen koivukujan päässä.

Tukikohasta Joulupukkia odottelemisiin tähän.



2 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua ja tunnelmaa toivottavat etelän tontut Hannu ja Pirjo .

    VastaaPoista
  2. Hyvää Joulua Tukikohdan asukkaille.

    VastaaPoista