tiistai 4. joulukuuta 2012

Ukka ulukona kuin lumiukko...

Ukalla näyttäisi olevan pelit ja pensselit. Ja Hallahelinällä ja Loimulla taito niitä käytellä, vaikka ikää heitillä on vasta 7 ja 4 vee. Ukalla nimittäin on älypuhelin, jolle on olemassa myös toinen varaälypuhelin. Kaksi niitä on siksi, että pitää olla särkymävara. Ja Naruskalla pitää turvallisuus- ja muista syistä olla kahden operaattorin telehvoonit, jos jompi kumpi putoilee pelistä pois. Molemmat jos putoaa, niin jäljelle jää vain huutaminen.

Täällä lapsenlikkahommissa ei tarvitte omaa puhelinta käyttää. Ne molemmat on nimittäin tenavien käytössä heti, kun vain luvan antaa. Ja välillä, kun silimä välttää.

Nykyajan lapset ei istuskele tulilla, vaan Roviolla. Semmoset hemmetin kanapelit asennettiin täällä kaupungissa telehvooneihin. Yhteen asennettiin ensteks, mutta sehän piisasi huonosti, kun vuoronvaihtoja ei sovulla meinannu syntyä. Onneks Ukka keksi, että varatelehvoonihan on pakaaseissa, kuten aina. Ja eikun sinne kanala pystyyn kanssa.

Muutapa ajanvietettä ei näille kahelle lapsenlapsoselle tarttisikaan. Pakko on pistää selekeet käyttörajat kanasession pituuvelle.

Vanheneva mies tässä itekseen on tuuminu, että on noissa nykytenavissa ohjaamista, jos ne meinaa oikeille tulille opettaa. Ja liikkumaan, kun näissä pelihommissa ei liiku kuin etusormi ja peukalo. Ja silimät.

Kyllähän asia pikkusen on niinkin päin, että jos näistä kanalainnovaatioista miljoonia ja miljardeja johonkin lompakkoon solokenaan kilisee, niin tulevaisuuvessa saattaa tuottavia miljoonia ja varsinkin miljardeja jäädä syntymättä mihinkään, kun pääosa väestä istuskelee Roviolla.

Paavon valtakunnasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti