lauantai 29. joulukuuta 2012

Naruskalle vuotta vaihtamaan.

Jos oikein tiitteränä on, niin vielä ehtii uudenuutukaisen jäätien kautta vaihtamaan vanhaa vuotta uudeksi Kallelan rauhaan. Käväisimmä Mummelin kanssa huoltoreissun joen takamailla. Sielläpä se pirtti pieni oli lämpimänä ja niin luonnonrauhassa kuin vain olla voi.

Jäätie Naruskajoen yli.
Kallelan jokirantakin on rauhoittumaan päin. Jokitörmällä seisoessa kuului salaperäinen veden kohina jään alta. Koskeen muodostuneiden jäätelien yli ei vesi enää huilannut, vaan vesi oli etsinyt reittinsä näkymättömiin jään ja lumipeitteen alle. Uimaan meneminen Kallelan saunarannasta ei onnistu, eikä kannattaisikaan. Hankeen voi sen sijaan saunasta niin halutessaan painella piehtaroimaan, jos niin haluaa. Vaikka jäniksen jälkien sekaan.


Lähiajat voi Naruskan varusteluettelosta pyyhkiä aurinkolasit yli. Ei vielä kiipeile mollikka horisontin yläpuolelle näkyville, vaikka pariksi tunniksi onkin merkattu nousun ja laskun välinen aika. Mukavan hämyistä ja hiljaista on talvi täällä metsien keskellä vielä muutaman viikon ajan ennen keväälle kääntymistä.


Kallelaan jos joku ymmärtää mennä vuotta vaihtamaan, niin sinne tuskin isommin uudenvuoden paukkeet kuluvat, ellei vie taivaalle ammuttavaa rahaa mökille mennessään.

Mummeli ja Ukka ovat paukuttelusta sillä mielin, että jos lapsosia ja lastenlapsosia Tukikohtaan vuotta vaihtamaan ilmestyy, kuten luvassa on, niin kymmenen vanhanaikaista sädetikkua on varattuna vuoden 2013 vastaanottamiseen.

Tukikohasta maaseudun rauhan vaalimisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti