tiistai 25. joulukuuta 2012

Ukan yölöki.

Eikös sitä ruukata sanua, että jouluna saa syyä yölläki. Ja juua. Ja syyä ja juua. Ukka tietty tekee niinko muutkin. Ku oli pakko. Suoranainen pakkotila. Piti lähtee yön pimiämpinä hetkinä joskus puoliyön jäläkiin hortoileen köökkiin. Oli nin hurja meno turkismuokkaamohuoneessa. Eeeheei sitä varten, mitä jotku huntalot vääräleuvat luulee. En painellu kyntöauran kärkikoviketta kinkusta veteleen. Närästi. Närästi nii jeesuksesti, että jos ei asuis niin taajamassa, nin olisin huutanu suoraa huutova.

Taas tuli palakintokaappiin yks pysti siitä, kun ei viinaksien kanssa läträä. Tuli närästyspalakinto, vaikkei ainakaan ryyppäämisen takkee pitäs. Viinaksien. Heleskutin pitkäaikasvaikutteista ainetta on valakoviini, kun vielä kuuetta vuojenkin jäläkiin närästää.

On tullu vannottuva neksiumin nimiin vuositolokulla. Sillä on pysytelly ruokatorvet tikissä. Mutta nyt ei tepsiny sekkään. Oli lähettävä luontaistuotelääkekaapille. Vaihtoehot on ruokasuuta ja perunajauho. Perunajauho löyty ensteks. Ja eikun kotilääkärin annostelu päälle. Neljä ruokalusikallista pottujauhoo lasiin, päälle haaliaa vettä raanasta ja kitusista ales. Nam.

Ensin tuntu, että väärin meni. Mutta vartin päästä petillä selällään ollesa alako tuntuun, että oikeen meni. Tunnin päästä anto jo kääntää hilijaa kylelleen. Selällään en periaatteesta nuku sejjäläkeen, kun joku vuos sitten makasin kolome kuukautta selällään polovi sökönä.


Ei uskos, että kenekään pönttö voi mennä sekasin semmosesta yksinkertasesta ruokalistasta, mitä Mummelin kanssa eilen kahelleen syötiin ja juotiin. Ja satavarmasti samat evväät kummallaki, eikä Mummeli ollu moksiskaan. Eikä ahmittu eikä mäskätty sen enempiä, mitä normipäivänäkään.

Ukalla lukkee yhessä lekuripaperissa, että letkunnielennässä setä totes mahaportin lukon sököks. Vaivat loppu aikonaan neksiumiin ja entisestään olo petras, kun alakomahooli jäi kaikisa muovoissaan poies.

Ukkaa lohuttaa se tieto, että kettään muuta immeistä ei Suomenmaassa tälle aamuva närästä, vaan kaikki maaliman närästys kerty yhteen paikkaan. Naruskalle. Ja se hoijettiin perunajauholla.

Tukikohasta ruokalistan pälyilemisiin tähän. Muutetun.

1 kommentti:

  1. Voi kamala paikka, närästys on ihan hirveää. perunajauhokonsti on minulle ihan vieras juttu, sooda sensijaan tutumpi hoitokeino.

    VastaaPoista