sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Lumetusoperaatio.

Kallelan vuokramökki on rakennettu rossipohjaiseksi. Jos lunta satelee syksytalvesta riittävästi, niin rossiperustus on hyvä kierrellä lumella, joka eristää alapohjaa. Tämä syksy on taas kerran ollut hieman ongelmallinen lumetuslumen suhteen, kun sinällään paksu lumikerros pakkautui räkäkeleillä tiiviiksi. Lumesta loppuu silloin eristävyys ja myös sen siirteleminen  onnistuu huononlaisesti.

Kasperi kävi tänään kolan kanssa heilumassa Kallelan ympärillä sen verran, että hän keräsi kevyempää pintalunta puolenkymmenen metrin etäisyydeltä ympäri mökkiä sen perustusta vasten.

Mökin ollessa ilman lumetusta kurittavat kovat pakkaset vesijohtojärjestelmää, joten homma on pyrittävä käymään tekemässä heti, kun lumitilanne myöden antaa.
Kasperi kävi näppäämässä samalla reissulla kamerakuvan mökkirannan ihistystilanteesta. Mielenkiintoiset ajat ovat tiedossa, jos lähiaikoina saadaan kunnollinen pakkasjakso muotoilemaan tätä Syväskönkään alaosan vesiallasta, jota kesäaikana tällä kohden ei ole olemassa.


Kymmenen päivän ennuste ei ainakaan Forecan sivujen mukaan näyttäisi tuovan tulipalopakkasia, mutta kuitenkin kymmenen asteen ja rapian miinuslukemia, joilla jäätä syntyy pikkuhiljaa. Säälinkki löytyy tästä: Naruskan 10 päivän Foreca-sääennuste

Tukikohasta säitä tarkkailemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti