keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Pakkasvaltikka vaihteeksi Naruskalle.

Holotna pyörii nurkissa. Tai miten sen nyt ottaa. Ei tuolla ulkona ihan kelteisillään pitkiä aikoja viihdy. Hyvinkin riitti vajava kymmenen minuuttia pilkkihaalarissakin, kun ylärupin puolella ei ollu muuta kuin risanen teepaita.

Piti koiruutta ruokkia ja kiikuttaa sylillinen postikortteja postilaatikosta Mummelille.

Ukan mittarit kävivät alimmillaan -33,1 asteessa. Ilmatieteen laitoksen asemaa mainostettiin vissiin tiedotusvälineissäkin äskettäin, kun siellä mitattiin ainakin aste enempi, eli -34,1 astetta.

Ukka laittoi pakkasen kamerapurkkiin, kuten kuvasta näkyy.


Sinisenä on mittarit, toivottavasti ei kohta kattojatkin. Ei tosipuheessa niin kauaa, kun ensimmäistäkään halakoa löytyy takapihan pinoista. Ja sen jäläkeen pannaan perämettää siloseks laitalukien.

Eikä meillä täällä mitään hätiä ole. Kun ei ollu hättää vielä silloinkaan, kun paukutti pihalla -54,4 astetta. Sisä- ja ulukolämpötilan ero on tällä hetkellä vaivaiset 54,8 astetta.

Tukikohasta levollisin mielin yöhön valmistautumisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. On siellä rapakka keli. Kyllä sitä keltainen lehdistö tuolla jo kuulutteli. Tuo 54,4 alkaa olla jo pikkasen liikaa, toivottavasti ei sentään noita lukemia tule, vaikka se kylmin kylä onkin ;)

    VastaaPoista
  2. Taisi kuitenkin tämän talven pakkasennätys siirtyillä Kuusamon Kiutakönkäälle, missä mittarit heiluvat -34,4 asteessa. Meillä on kesäkeli vuorostaan täällä, eli -21,5 astetta.

    Kymmenen astetta olisi optimipakkanen näin keskitalvella.

    VastaaPoista