maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulu tuli Lappiin.


Joulupukin ei arveltu tänä vuonna poikkeavan Tukikohdassa laisinkaan, kun täällä ei ole paikalla pikku kultamukeloita, vaan pelkkiä vanhoja aikuisia. Ukka jo ehti harmittelemaan, että hukille meni taas koko vuosi kilttinä kuin puhtoisin poika.

Mutta mitäpä vielä! Heleskutinmoisella ruminalla Tukikohdan pääoven saranapuoleta sisään tunki ihka oikea Korvatunturin Joulupukki. Kiirun sanoi olevan ja pyyteli anteeksi hiukkasen, kun joutui oven särkemään, kun Mummeli ja Ukka eivät ovikellon soittoa saunaan kuulleet.

Pukki jakeli lahjasäkkinsä tyhjiksi sillä aikaa, kun Mummeli ja Ukkeli pukivat saunapuhtaan päälle jotain riepua. Häthätää ehti Ukka kiireiselle Joulupukille laulamaan Joulupukkilaulusta pari säettä, kun äijä jo jatkoi matkaansa kohti eteläisempää maailmaa. Mennessään Joulupukki hyräili jotain laulua, jonka Ukka pikana löysi juutuupingista.


Taitaakohan sitä kovin paljon hienommin lauluksi pukea kuin Kuju Hyttisen laulamassa
ON JOULU TULLUT LAPPIIN -laulussa.

Painelkaapa tuhmeliinit piiloon siellä etelässä. Kiltit voivat pysytellä näkösillä. Petteri Punakuono kuului saavan siihen malliin vittaksesta tuossa Ukan pihamaalla, ettei seuraaviin tölleihin matkalla liikaa aikaa kulahtele.

Hyvää Joulua kaikille täältä lahjasekamelskasta toivottelevat Tukikohdan Mummeli ja Ukka!

Joulupukki tuli...

ja meni...

Tukikohasta oviaukontilkihtemisiin tähän.
1 kommentti: