keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Karvan vaille kolomekkymmentä.

Täällä Paavo Suuren (?) valtakunnassa ei olla lähellekään Naruskan pakkaslukemissa, jotka tänään aamulla käväisivät piirun päässä kolmestakympistä, eli -29,6 asteessa. Meren äärellä on vain parinkympin huitteissa, mutta kolealta se tuntuu, kun merituuli puhaltelee.

Ukalla saattaa olla holotna praavda kotimatkalla, kun otti tuon Stratuksen lämmityslaitteen elektroniikka eilen pulttiinsa jostain vähäisestä säätimen kääntelystä. Kuului vain raps ja poks kojelaudan suunnilta ja samantien lämpimät suuttimet muuttuivat jääkylmiksi. Eikä saanut täällä kaupunkipaikassa autoa edes vilkaistavaksi korjaamolle, vaikka ameriikanautojen huoltopistekin löytyi. Onneksi Ukalla on talvivarustus mukana, eli pilkkihaalari. Pitää varmaan jättää kylmä rauta Kalotin korjaamon ihmeteltäväksi Kemijärvelle paluumatkalla Naruskalle.

Mummelilla näkyy olevan pirtti lämpiämässä Tukikohdassa. Kamerakuvasta Ukka pystyy etänä päättelemään, että uuni on syttynyt.


Eilen päivällä nähtiin Loimun kanssa pari kaurista tuolla Hirmulan suoralla tästä Ilmolan kylästä hiemen Kemiin päin. Sallassahan on pieni populaatio näitä samoja eläimiä Kotalankylässä lähellä Naruskaa. Puhelimen kameralla ei Ukka tietenkään osaa tsuumailla, mutta siellä ne elikot pellolla ruokailevat. Tien ja ojien yli ne pomppivat iloisesti ja korkealla.


Paavon valtakunnasta pakastekuljetukseen valmistautumisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti