perjantai 3. helmikuuta 2012

Valvontakamera pelaa.

Tässä huushollissa on kameralla oma merkityksensä ja käyttötarkoituksensa. Täällä on irtokameroita puolenkymmentä kipaletta. Sitten on nuo kaksi webkameraa tuolla ulkona. Saunan pukuhuoneen ovenpielessä on valvontakameraksi kutsuttu kamera, joka ei tiettäväti ole valvontakamera. Sillä tehostetaan vain ohjelappusta, jolla viimeistä lähtijää kehotetaan sammuttelemaan lähtiessään valot. Sitten on vielä kaksi lappua, joissa lukee sama teksti. Ne laput ovat Retkeilymajan kahdessa käytävävessassa. Lapuissa lukee myös valonsammutuskehote. Ja alla lukee vielä lisäksi KAMERAVALVONTA.

Mummulta ja Ukalta ovat varsinkin koululaiset miljoona kertaa käyneet kysymässä, onko vessoissa oikeasti valvontakamerat, kuten lapussa lukee. Siihen on tietenkin vastattu, että totta kai on. Ja lisätty vastaukseen, että kaikki, mikä jossain lukee, on totta. Aina.

Vasta sitten, jos naama on alkanut tosissaan venyä tai itkua pukkaamaan, on asian oikea laita kerrottu. Kerrankin sanoin yhdelle pojalle, että ei siellä ole vain yksi kamera, vaan niitä on kaksi. Toinen on pöntössä ja toinen piilossa. Tässä vaiheessa viimeistään tosikoimmatkin uskovat, ettei vessaa kameravalvota. Tai valvotaan sitä, mutta eri maassa kuin Suomessa. Tai jos Suomessa jossain valvotaan, niin ei Naruskalla. Ja jos Naruskalla jossain valvotaan, niin ainakaan ei täällä Retkeilymajalla. Yksinkertaista, eikö totta.

Tämä esipuhe tuli mieleeni vain siitä, kun Mummu kävi tarkastamassa Kuutsikönkääseen asennetun valvontakameran tänään. Näistä eri päivinä otetuista kuvista voi helposti päätellä, miten kovat pakkaset muuttavat samassa paikassa maisemaa. Kuvilla on aikaeroa viikonpäivät. Vähempivetinen kuvatus on tietenkin tältä päivältä.

Tauotta kun pitelee -30 asteen alapuolella olevaa lämpötilaa viikon, niin virtaavallekin vedelle taltuttaja löytyy. Ei se vesi koskissa koskaan pakkaseen pysähdy, vaan aina sille kiertotie löytyy.

Ai niin. Piti kertomani, että tämä Kuutsikönkään valvontakamera on liikkuvaa sorttia. Se liikkuu Mummun kaulassa silloin, kun Mummukin liikkuu. Tänäänkin Mummu liikkui lumikengillään Kuutsikönkään rantaan. Siellä hän on pysähtynyt viikon välein suunnilleen samoihin jalanjälkiin. Ja sitten hän on pysäyttänyt Kuutsikönkään vedenjuoksun kuvassa näkyvällä tavalla, mutta vain kuvassa näkyvällä tavalla. Ettei joku vahingossa luule, että Kuutsikönkään voi pysäyttää kuvan ottamisen ajaksi. Pakkanen ei tänään pysäyttänyt kuvaajaa, vaan rapsakkaassa kolmenkympin pakkasessa valvontakamera pyörähti valvomassa Kuutsikönkään jäätymistä.

Onkohan tuo Bavaria -merkkinen 0,0 alkoholipitoinen olut sitä, mitä tölkissä lukee?Tukikohasta päänselevittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti