tiistai 14. helmikuuta 2012

Niin halapaa, niin halapaa...

On se mukava, kun tuota bensaa jaetaan tuolta Venäjältä melekeen ilimatteeks. Ukan piti ostaa oikeen kolomas bensiinisyöppö auto, että saadaan sitä lientä riittävästi kulumaan. On se niin riettaan halapaa, kun se makselee vain puolen siitä, mitä täällä Suomessa.

Ne tuli siellä naapurin bensiiniasemalla viijenkymmenen vuuen takaa ihan rinnalle ja ohikin uusilla bensamittareillaan. Niijen vanhat oli samaa sorttia, mitä täällä meitillä noin viiskytä vuotta sitten. Tai olihan niissä suomalaisissa mittareissa sentään kymmenykset näkösällä jo vuosikausia, mutta naapurin edellisissä mittareissa oli vain täyvet litrat. Eipä se niin noponnuukaa tietenkään ole, litran tarkkuus riitti.

Nyt niillon niin sukkelat ainakin bensamittarit, että meinaa aina lipsahtaa ylitte sen kympin, mitä sitä ilolientä saa irtojerryssä kotio tuua. Ja autonkin tankki täyttyy niin sukkelaan, että aina melekeen maahan lirahtaa, mutta ei sen perään itketä. Halapaa kun on.

Laittakaa työkin immeiset ittellenne viisumit ja hommatkaa pirsseihinne vihreet vakuutusyhtiön kortit, niin käyvään porukalla bensakaupoilla. Ja alakakaa tupakoimaan kanssa, kun siellä ei maksa tupakkikartonki kuin kympin. Se on niin halapaa, että melekeen kannattaa huvikseen tupakinvastustajien vaikka repiä niitä pätkiksi julukisesti.

Keksinpäs, mitä kirjotan ennen saunaa. Vai oisko saanu jäähä kirjottamati...

Ai niin, Ystävänpäivää kaikille tasapuolisesti...

Meille ilimaantu tännään semmonen ystävä tuohon pihapiiriin, että melekeen alettiin jo haulikkoo tapailemaan. Varpuspöllö alako päivystään meitin lintukotoa niin ahneesti, että koko päivänä ei tintin tinttiä siemenille uskaltautunu.

Laitan tähän tän päivän kuvatuksiani Vennään huoltoasemalta. Siellon nykyään aina jono. Vähintään kahen auton jono, niinko tännäänki. Ukan amerikanrauta piikkipaikalla.
Tukikohasta bensanpolttelemisiin, vaan ei vielä tupakoimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti