perjantai 3. helmikuuta 2012

Lintulaudalta bongattua.

Harmi, että lintubongausilmoitus lintulaudan vierailijoista tuli jo tehtyä viime viikonloppuna ihan tavan ilmoituksella, eli närhi, 2 talitiaista ja 3 hömötiaista. Olisi nimittäin voinut ilmoittaa yhden tunnistamattoman lajikkeen. Tätä lajiketta ei varmasti esiinny joka toisellakaan lintulaudalla. Eikä löydy lintukirjasta.

Ukka on nähnyt yhden talon pihapiirissä Sallan kirkonkylässä vielä kuvassa olevaa harvinaisemman vieraan. Se oli teeritiainen. Teeritiainen on sellainen pikkulintu, jolla on teeren pyrstö ja muilta osiltaan se on samanlainen kuin talitiainen. Se oli pörrännyt kyseisessä pihapiirissä useampana päivänä. Me sitä töllistelimme talon isännän kanssa ainakin viitisen minuuttia ja ihmettelimme molemmat, että mitenkähän kyseinen yhdistelmä on syntynyt.

Sitten Ukka muisti, että onhan autossa kamera. Ja eikun hakemaan sitä ja samantien rikitaalit kuvausvalmiiksi. Eli noin sekunnissa. Se kuitenkin riitti teeritiaiselle. Se ei halunnut tulla ikuistetuksi, vaan häippäisi paikalta. Ja eikäpä se jäläkiin ole siinä pihapiirissä, eikä muuallakaan tiedosta esiintynyt.

Eikä siitä teeritiaisesta ole kuin kahden syyntakeisuuden rajamailla hiippailevan näkijän kertomukset ja havainnot, joten asiaa ei kyselyn muodossa missään  luontoilloissa tai vastaavissa asiantuntijaohjelmissa ole kysytty. Eikä siiitä kyselläkään ainakaan ennen sitä, kunnes teeritiainen on ikuistettu kameralle.

Tämä Naruskalla lintulautavierailulla tänään käväissyt elikko näyttää jotenkin tutulta, mutta teeritiainen se ei ole.


Tukikohasta bongailemisiiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti