lauantai 11. helmikuuta 2012

Kallis matsi?

Uhkapeli pienessä mittakaavassa kotioloissa pitää mielen virkeänä. Ukan tuli lyötyä taas kevyt kenttähaaste tiskiin biljardissa, kun biljardipöytä on viikkotolokulla ollut pölyttymässä käyttämättömänä. Pitihän sitä haastaa liiterintäyttöurkon ja iltasaunan päätteeksi poikaa matsiin. Panokset oli taas tuttua tavaraa, eli ensi kesän kalareissun maksumies oli ja on tuleva hävinneestä osapuolesta.

Ukalla oli vissi tunne pelionnesta, kun pitkävedossakin eilen tärähti. Tai tärähti ja tärähti, €uro kuiten muuttui pariksi sadaksi tuosta vaan arvaamalla. Kutina oli, että peli kulkee.

Kolmen matsin sarjasta sovittiin Kasperin kanssa. Kahden pelin jälkeen peli oli kutkuttavasti pojalle 2-0. Siinäpä se maksumies selvisi kymmenessä minuutissa. Kolmatta peliä ei enää pelattu. Selittämättä siistimpi.

Reissukohdetta ei vielä Kasperi kertonut, vaan aikoi päättää asian tulevaan viikonloppuun mennessä. Sen verran vihjettä tuli, että ulkomaanmatka ei laskuista pois ole, mutta Ivalojoellekin on kutsu voimissaan.

Viime kesänä tuli käytyä molemmat. Venäjällä Tuntsajoella hiukan isommalla porukalla ja Ivalojoella pienemmällä. Kattelimme hiukkasen kuvamateriaalia kummaltakin reisulta. Laitan pari kuvaa tähänkin näkösille muistuttamaan meitä kaikkia siitä, että avovesiaikaan ja kesään kärpäsineen ei aikaa ole kuin se kuuluisa luikaus. Kolme täyttä kuukautta välissä ja siten jo huidellaan Juhannusta. Joka kolmas päivä on perjantai, niin se on, kuten muuan hyvä ystävämme, perhetuttu, tässä taannoin loihe lausumaan.Kuvia katsellen ja kuvetta kaivaen tukikohasta tähän. Aiheeseen palataan.

2 kommenttia:

  1. Kyllä täälläkin odotellaan kevään tuloa ja kalastusajan alkamista.Täällä Belgiassa on joki jossa voi harjoittaa perhokalastusta mutta saapahan harrastaa lempilajiaan ja hyvän syyn levittää nuo perhontekovehkeet tuonne olohuoneen nurkkaan emännän huviksi.Kalastuskausi alkaa täällä maaliskuun lopussa ja sitten se alkaa jos ja kun työt sen sallivat

    VastaaPoista
  2. Sinullapa on hyvä osa siellä, kun pääset avovesikalalle jo noin aikaisin. Meillä on tyytyminen Naruskajoen kalojen narraamiseen pilkillä ennen kesän tuloa. Huhtikuun lopulla on perinteisesti täällä parasta siian pilkkiaikaa. Toki taimen ja harjuskaan eivät laskuista pois ole pilkkisaaliina.

    Avovesikauden alkua täällä on nykyvuosina ollut hieman vaikea ennustaa. Tänä talvena on viime talvea enemmän lunta jo nyt, eikä kaikki talven lumi taida vielä olla edes tullut, joten kunnon tulva saattaa olla tiedossa. Se tietäisi perhokalstuksen alkamista tuolla Juhannuksen tietämissä, joskin aikaistunut tuo ajankohta koko ajan on. Vuodet eivät tosin ole veljiä keskenään.

    VastaaPoista