sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pakkasennätykset Naruskalle 5.2.2012

Naruska on taas kerran vaihteeksi Suomen kylmin paikka. Tämä on tämän talven todennäköisesti vain väliaikatulos, joskin lähipäiviksi on luvannut lauhaa. Uusia ennätyksiä ei nyt kaivatakaan.
FMI Naruskan virallinen pakkasennätys on nyt -40,7 C ja Lohikallion tuossa kilometrin pässä -39,8 C astetta. Ukan aseman uusi tämän talven ennätyslukema on -38,1 C astetta.

Kuten huomaatte, paikalliskisoissa ei näillä Ukan vaatimattomilla lukemilla saa kouraansa kuin himmeimmän mitalin. Hyytävyyslukemissa Ukka pesee nämä paikalliset kaksi asemaa. Tuulimittari Retkeilymajan katolla pyörähtelee, vaikka sen soisi pysyttelevän paikoillaan näin kuivilla keleillä. Hyytävyyslukema on -45,4 C astetta.

Taas piti kameraa käydä aamulla herättelemässä. Eilisen aamun traumaattisesta kalsarilenkistä viisastuneena laitoin tänä aamuna Rihlan ja Täplän aamuruokintalenkille päälle lyhythihaisen paidan. Piti nimittäin viettää viitisen minuuttia ulkona kameran resetointihommissa kotieläinhoidon lisäksi. Kylmä ei vielä "kangistanut", mutta on se maksimiaika ulkona noissa kamppeissa. Tai mistä niitä kovimpia hemmoja tietää.Tässä aamuhämäräkuva mustavalkoversiona, mutta nyt kamera kuvailee taas sinivalkoista, kuten asiaan näin vaalipäivän kunniaksi sopiikin.

Tukikohasta liiterin inventoimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti