maanantai 6. helmikuuta 2012

Iltayön kattokiipeily...

Ukka mietiskeli tässä illankähmyssä, että tarttis varmaan teherä jothain. Ostautin viimo viikolla ihkauuven lumikolan. Sitäpä voisi iltaulkoiluna ja yhdistettynä voimistelutuokiona hilippasta vaikka kolaamassa tuon pihan. Niin se Ukka aatteli ihan todistettavasti. Ja eikun tuumasta toimeen, niin saa hiukka happea, eikä kallis kolakaan loju turhanpanttina.

Ja eikun otsalamppu päähän, kevyt kenttähaalari, työbaskeri ja työrukkaset. Viimoseksi sieviin jalkoihin sieviläiset talvisaappaat, nahkaa, kolmannet laatuaan, hyvät. Ja eikun ulos.

Keuhkot täyteen lappilaista kymmenen asteen leutoa ilmaa ja päättäväiset askeleet kohti kolaa. Kuntoiluharrastus alakaa nyt. Jostain se maratooninharjoittelu on alotettava.

Täyskuuko tuo on? Vilikasin taivaalle toisenkin kerran. Sillon osu ledilampun kiila tuulimittariin. Ei helevetti, mittarin dollypartonkupithan on täynnä lunta ja tuulimittari ei pyöri. Savustahan näki heti, että se on liikkeessä ja mittari napottaa asemissaan niin, että vain se suuntaviiri hiukkasen heilahtelee. No perskutarallaa, se punanen viiva käppyröissä ei tarkottanukkaan tyyntä, vaan mittarijumia. Säävermeet pitää olla timmissä, se on perusperiaate, josta ei liisitä.

Ja eikun katolle. Siellä on piipun päällä sajemittarin vieressä on vakipaikalla vasara. Sillä kun antennitoloppaan sievästi kopauttaa, niin jovain lumille noutaja tulee parttoneista. Ja tuli nykki. Tuulimittari rupes toimimaan. Vielä pikku vilikasu sajemittarin puolelle, Se on mitannu kymmenkunta milliä vettä tämän päivän aikana, eikä niin kaukana oikeasta määrästä varmaan olekkaan.

Justiin pääsin tikkailta takapihalle laskeutuun ja pari askelta jo kohti kolaa ottamaan, kun alako etupihan puolelta helevetinmoinen koiranhaukku. Ja kohta jo valot pyyhki kahenkymmenen sentin tuoretta puhasta lumenpintaa. Ei kerinny kolaamaan. Eikä kannattaskaan, kun linkomies tuli. Kylläpäs sattu, kerranki kohilleen.

Siinä vetelin happee keuhkoihin. Lapin puhasta talavi-ilimaa. Kuntoilu on joskus alotettava. Katotaan huomenna. Nyt on mukava kattella, kun Jarkolla on niin hyvä ja tehokas linko. Niivvaa putsas ton pihan rapiassa viijesä minnuutisa.Lähtisköhän ens viikonloppuna Alakurtin entisen miliisipäällikön ja sen vaimon kanssa Kemijärvelle uimahalliin ja alottais uintiharrastuksen...

Tukikohasta kuntoilusuunnittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti