perjantai 27. heinäkuuta 2012

Poikamme maailmalla toistamiseen...

Kesät nairaan ja kalastellaan. Talavella kalastellaan sitte vähempi. Tämä on kesän lappilainen, vanha jo kulahtanutkin mietelause. Jotkut elävät se mielessään. Ettei vain joillakin hemmoilla olisi kulunut suvi vain kalastellessa. Toisaalta, kalastaminen on ensteksmukavinta hommaa, mitä housut jalassa tekemään pystyy.

Venäjän Tuntsa, Lätäseno, Ivalojoki. Ja suunnitelmissa vielä päättää suvi toiseen Tuntsajoen reissuun, jos loma-anomukset menevät läpi Rovaniemen suunnilla. Vaihtoehtona on löytää kämpän ovesta avaimeen sopimaton lukko...

Kasperi ja Hirvi-Harri ovat vispanneet perhoa ennätysmäärät tänä kesänä. Ja tulosta on tullut. Ivalojoki oli anteliaalla päällä. Kasperin ja koko viikon reissun suurin painoi 3,5 kiloa. Kaikki puolenkymmentä reissulaista saivat mittataimenia niin runsaasti, että yli puolet mitallisista kaloista vapautettiin takaisin jokeen kutemaan. Niin voi ja pitääkin tehdä, kun kalaa tulee yli syömätarpeen.

Eri muodoissaan punalihainen koristi poikain einespöytää. Jovain maistui. Samaan pöytää tietty punalihaisen kanssa hirven filettä. Jos näistä ei einettä synny, niin mistäpä sitten...Kolomejapuolikilua.Alkupalaksi rukihista.


Takaisin vapauteen.Tukikohasta kuvatunnelmoimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti