sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ensikeklu.

Saattaa tuolla Keminmaan puolella muuan pikkupoika venähtää pari piirua miestenmittojen suuntaan, kun hänen vyölleen pujotetaan kiikkumaan takoteräpuukko tuppineen.

Puukkomestari Vasara Sallan Varpuseljän perimmäisiltä perukoilta tekaisi Ukan tilauksesta Loimulle puukon. Ja uniikkikappale siitä tietty syntyikin, kun puukkomestari tilauksen puukoksi puki. Kuusikulmainen kahva oli toimivan tuntuinen jo Ukankin käteen. Ja on siitä Ukan toimittamasta jatobasta saatu kappaleita pois juuri siltä kohtaa, mistä pitänytkin on.

Takoterä näyttää ihan ilimiselevästi siltä, että keklulla on lähettävä Vennään puolelle kauloja katkomaan. Taimenilta ja harreilta, tietty.

Ihan tuntuu puukkoa aikuisemmassa kädessä pidellessä, että taitaa Ukkakin tilata oman ison keklunsa rinnalle kuusikulmaisella jatobapäällä varustetun takoteräpuukon, jos me vaikka Loimun kanssa innostutaan kiehisiä vuolemaan. Pajua Loimu jo muutamalla harjoituskeklulla täällä viimo viikolla kuoriskeli, joten perusharjoitus puukonkäytössä on takana.

Perustaitoja valvottuna opettakoon Isäpappansa niin, että pakolliset ensimmäiset vahinkohaavat puukonkäyttäjän käsiin syntyvät valvotuissa oloissa.

Ootelkon keklu vielä virallista luovutusta Loimulle siihen asti, kun Mummeli käyttää kuuskulumaa muutamassa näytelyssä Sallapäivien tiimoilla heinäkuun kahennenkymmenennen seuduilla.




Tukikohasta puukkotilausta suunnitelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti