maanantai 16. heinäkuuta 2012

Naruskan marjaennuste petraantuu piirun...

Mummeli kuleksii karhuja kaihtamatta Tukikohdan lähialueen maita ja mantuja. Tänäänkin hän riskeerasi menemällä viimevuotisille karhuntapaamisjängille tuohon rajavyöhykkeen pintaan. Karhuja hän ei havainnut, mutta muutamasta paikasta kuitenkin merkin siitä, että hillakato ja mustikkakato eivät ihan totaalisia täällä Naruskalla ole.

Havaintoreissut eivät tarkoita sitä, että saaveja kannattaa alkaa Naruskan marjareissuja varten pakkaamaan sisäkkäin kovin montaa, mutta etsivä saattaa marjapääläriinsä jotain löytää. Huojentava oljenkorsi marjasadosta on muutaman rajamiehen tänään kertoma havainto, että Tuntsan kairassa korpipaikoilla hilla vasta kukkii.

Oheisista Mummelin tänään kuvaamista hilloista voisi päätellä niiden kypsymisaikaa niin, että suotuisissa keleissä ensimmäiset kypsät hillat voisivat löytyä rapian viikon päästä. Sadetta kypsymisen edistämiseksi on viime päivinä tullutkin, mutta aurinkoarmasta ja lämmintä kaivattaisiin sen lisäksi myös.Nämä hillakuvat ovat märältä suolta, joka ilmeisesti on ollut niiden pelastus hallalta.

Mustikkaennuste on edelleen huteralla pohjalla, koska mustikka on vasta alkavassa raakilevaiheessa. Näitä tänään kuvattuja saa odottaa poimintakelpoisiksi vielä viikkoja, eli elokuulle ja pitkälle.Eipä tunnu olevan etelän mansikkasatokaan yhden näytteen perusteella hääppöisellä mallilla. Savonpuolesta Sallan torille kiikutettuja mansikoita Ukka osti päivänä muutamana parin litran koe-erän. Laatu jos ei tästä parane, niin ostamati jäävät jatkossa. Tammelan seudulta muuan tuttavapariskunta kiikutti tänne omalta maaltaan luomumansikoita. Ne maistuivat siltä, miltä mansikan kuuluukin. Täytynee pitää anoppiin välit kunnossa, niin saattaa hänen mansikkamaaltaan jonkun marjan saada maistijaisiksi...

Tukikohasta tilannetta seurailemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti