torstai 26. heinäkuuta 2012

Mitä ISO edellä, sitä Suomi perässä.

Kaikki tietävät, että suuri ja mahtava Venäjä on öljyntuottajavaltio. Se on myös supervalta, kuten ainakin ruukataan sanoa. Nämä asiat kun yhdistää, niin on helppo päätellä Venäjän polttoaineen hinnoista, miten myös Suomessa tulee käymään. Hintojen nouseminen maailmanlaajuisesti on jo kaikkien tiedossa, mutta bensan ja dieselöljyn keskinäinen hintaero Venäjällä ja Suomessa ei ehkä tuttu asia ole.

Ukka on päätellyt tuossa esipuheessa, että aivan pikapuoliin Suomessa dieselöljy ja bensiini maksavat yhtä paljon. Hintakehityksen määrää öljyntuottajamaa, eikä siihen niinkään voida vaikuttaa verotuksella, kuten Suomi -niminen valtio on pienessä mitassa pyrkinyt tekemään.

Kun bensa ja diesel lähitulevaisuudessa maksavat saman verran kaikkialla maailmassa, niin Suomi joutuu luopumaan dieselautojen autokohtaisesta verottamisesta. Muussa tapauksessa kaikki siirtyvät bensa-autoon, koska se on halvempi huollettava ja varmatoimisempi käytettävä muutoinkin. Tai sitten ei ole.

Hintaero Venäjällä näiden liemien välillä on tällä hetkellä vain yhden täyden Ruplan ja sitten muutamia kopeekoja, vai mitä ne heidän peliautomaattirahansa ovatkaan.

Suomihan on dieselautojen omistajien iloksi jo vaivihkaa siirtämässä dieselin hintaa bensiinin hinnan rinnalle. Ohi ei tarvitse mennäkään. Venäjälläkin tullaan ihan lähiaikoina tasoihin.


Tämä kuva on toissapäivän tilanteesta Eastoilin Venäjän huoltoasemalta Sallan rajanylityspaikalla.

Ukka vain ennustaa, eli tällä jutulla ei ole edellä kerrottua kummempaa tieteellistä hyväksyntää. Eikä poliittista. Uskoo, ken uskoo. Ukka uskoo tähän kuin jäävuoreen.

Tukikohasta tyhjän tankin kanssa tankkaussuunnittelemisiin tähän, kun tuli poltettua tankki ja varatankki typötyhjäksi etelän pikakeikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti