perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kotieläinkatsaus kolomastoista ja perjantai.

Kesän toiseksi lämpimin päivä Naruskalla on ollut tänään. Ihan kahteenkymmeneen asteeseen ei taida ehtiä lämmöt kiipeämään, mutta muutaman viime päivän kymmenen asteen holotnapäivien jälkeen parikymppiä tuntuu suorastaan helteeltä.

Pihapiiri vilisee elämää. On tässä jo tullut ajatelleeksi, että sukkela on Punnertajapupun jälkikasvu, kun se ehtii niin moneen paikkaan päivän mittaan. Tänä aamuna asia sitten selvisi, kun keittelin perkolaattorilla juhlamokkakaffetta köökissä. Ikkunan alla oli jäniksenpoikien aamukokoontuminen. Pikkukameralla tarttui samaan kuvaan kolmikko, mutta justiin, kun kuvan näppäsin, pelemahti tokkaan neljäs pikkupunnertaja. Niiton neljä niinko velloksia aikoinaan viiskytäluvun lopuilla keskellä Suomee muutamassa huushollissa.


Talaveekohan se jo enteilee, kun pihapiirissä on pyöriny kesynläntä tilhi. Ne on normaalisti aran olosia, mutta tämä käyttäytyy hiukkasen kuin kuukkeli. Päästää ihan pariin metriin muina lintuina. Mitä lie asiaa, eipä tuo puhellu isommin mitään. Siinä pomppi pihamaalla kuin rantapallo.


Pihlajaan näyttäisi tulevan marjoja paljonlaisesti, joten tilhetys saattaa niitä olla jo inventoimassa.

Kesäkärpäsiä ja kaikensorttisia kuoriaisia niitä pyörii noitten kesäpaarmojen ja sääskien lisäksi. Heti ne hyönteismaaliman elikot lisii, kun vähänkin lämpenee. Onhan se jollain mallilla täälläkin, kun puoli kesää on kalenterista jo hävinny ja toinen kesäpäivä vasta on nähtynä.


Selekänahkaasa täällä ei tänä kesänä saa palamaan. Jos ei sitten saunassa, vaikka Tukikohan lepposissa kuuenkympin löylyissä sekään ei ole mahollista. Ees kolomastoista päivä perjantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti