Monta vuotta on mentykin siihen suuntaan, että rajavyöhykkeelle pääsemistä on helpotettu ja myös luvan hakumenettelyä on nykyaikaistettu nettiin. Rajavyöhykettä on myös kavennettu monin paikoin niin, että vyöhykkeellä ennen olleet vyöhykelinjat on monin paikoin siirretty tien varsia seuraaviksi niin, että ns. lenkkitiet rajan läheisyydessä ovat nykyään vyöhykkeen ulkopuolella. Tiet ovat aiempaa monipuolisemmin nyt kaikkien käytössä.
Marjanpoimintaan ja muiden luonnontuotteiden keräämiseen on rajavyöhykeluvan saanut vuosien ajan hekemalla luvan ansiotarkoituksessa tapahtuvaa poimintaa varten.
Aika näyttää, tiukkeneeko linja pysyvästi. Ukan ja Mummun lähimmät marjapaikat sijaitsevat rajavyöhykkeellä tuossa takapihalla. Kaippa niillä vanhoilla ja vielä voimassa olevilla luvilla uskaltaa jonkun hillan käydä suolta noloppasemassa. Tai ainakin piipahtaa sielläkin katsomassa. Samaa Suomea se edelleen on, eikä ongelmia ole ilmennyt millään muotoa, joten Rajavartioston linjan muuttuminen ja mahdollinen tiukkeneminen ei ensiarvioissa meiltä hyväksyntää saa.
Asia saattaa keskusteluttaa ja linjauksia saatetaan joutua vielä miettimään, ennustaa Ukka.
Tukikohasta marjastuskarttojen tutkimisiin tähän.
Jo vain tämä linjaus ihmetyttää. Epäilen, että taustalla on perisuomalainen kateus, vaikka perustuslakiin viitataan ja "uhkaan", joka johtuu ulkomaalaisista marjanpoimijoista..
VastaaPoista