sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kalastusluvat Naruskalle ja Tuntsalle.

EDITTIÄ: UKKA KIRJOITTI BLOGIIN ASIASTA TUOREEMPAA TIETOA 3.6.2014, LUE SIELTÄ...


Kalastusluvan myyjänä joutuu ihmisiltä kyselemään ummet ja lammet täällä Naruskalla, jotta oikea kalalupa löytää oikeaan lompakkoon. Tuossa alla on Tukikohdan ilmoitustaululla oleva ohjelappunen, jonka luettuaan saattaa jo lupaa ostamaan tullessaan tietää, minkä luvan ostaa. Myönnettävä on, että oudolle kulkijalle kalaluvan ostaminen ei ole helpoin asia. Tuossapa ohjekirje kaikkien ihmeteltäväksi:NARUSKAN JA TUNTSAN KALASTUSLUVAT.

Alueella on monta vesialueiden omistajaa. Lupaviidakko saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta oikean luvan pystyy ostamaan, kun tietää, missä haluaa kalastaa. Alueelle ei ole saatavissa kaikkien vesistöjen kalastamiseen oikeuttavaa yhtä lupaa. On muistettava, että ns. Lääniluvalla ei saa kalastaa alueen missään virtaavissa vesissä, koska ne täällä ovat lohi- ja siikapitoisia virtavesiä.

YLIKEMIN KALASTUSLUPA:
Lupa kattaa Naruskajoen Naruskajärvestä Tenniöjokeen asti, Tenniöjoen Savukoskelle asti, Aatsinki- ja Kuolajoen, Värriöjoen, Kemijoen Kairijokisuusta alaspäin, sekä näiden jokien sisäpuolelle jäävät vesistöt. Esimerkiksi Naruskajokeen idästä laskevat joet eivät kuulu lupaan. Ylikemin kalastusalueen kartta löytyy www.naruska.com nettisivuilta hinnastosivulla olevan linkin kautta.

Jos haluat kalastaa sekä Naruskajoella että esimerkiksi Tuntsajoella ja muilla Metsähallituksen vesialueilla, tarvitset METSÄHALLITUKSEN VIEHEKALASTUSLUVAN. Sen saat kännykällä alla olevilla ohjeilla.

NARUSKAN KALASTUSKUNNAN LUPA:
Jos haluat kalastaa vain Naruskajoen alaosalla Siekakönkään sillasta Tenniöjoen-Naruskajoen risteykseen ja Tenniöjoen pohjoisrannan jokiristeyksestä rajavyöhykkeelle asti, voit hankkia Naruskan kalastuskunnan luvan. Lupa oikeuttaa kalastamaan Naruskajoen länsirannan, eli maantien puoleisen rannan. Tämä lupa on esimerkiksi päivälupana edullisin ja kalastusaluetta on 13 rantakilometriä.

LUPAHINNAT:

YLIKEMIN KALASTUSLUPA:
Vuorokausilupa                                                           10 €
Viikkolupa                                                                  30 €
Vuosilupa                                                                   45 € (kirjoituspäivästä 12 kk eteenpäin)
Ylikemin lupa on perhelupa, jolla saavat kalastaa samaan ruokakuntaan kuuluvat perheenjäsenet (puoliso ja alle 18-vuotiaat lapset)

NARUSKAN KALASTUSKUNNAN LUPA:
Vuorokausilupa                                                             5 €
Viikkolupa                                                                  10 €
Kuukausilupa                                                              15 €
Vuosilupa                                                                   20 € (kirjoituspäivästä 12 kk eteenpäin)

METSÄHALLITUKSEN VIEHEKALASTUKSEN KÄNNYKKÄLUPA
 Viehekalastuslupa kattaa koko maan valtion vesialueet muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Luvan saa automaattinumeroista, jotka ovat samoja koko maassa.
Viikoksi 0600-551604 19,95 e + mpm (1-3 c) 
Kalenterivuodelle 0600-551605 40,31e + mpm (1-3 c) (soitto pyydetään vahvistamaan #-merkillä) 
Alle 18-vuotiaille viikoksi 0600-551606 4,97 e + mpm (1-3 c) 
Alle 18-vuotiaille kalenterivuodeksi 0600-551607 15,07 e + mpm (1-3 c)HUOMIOIKAA LUPAHINNOISSA SE, ETTÄ HINNASTOA UKKA EI VÄLTTÄMÄTTÄ PÄIVITÄ. MUUTOKSIA HINNASTOON TULEE YLEENSÄ KALENTERIVUOSITTAIN, JOS ON TULLAKSEEN.

EDITTIÄ: UKKA KIRJOITTI BLOGIIN ASIASTA TUOREEMPAA TIETOA 3.6.2014, LUE SIELTÄ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti