perjantai 4. marraskuuta 2011

Kallelan myyräsotasuunnitelma OSA 1

Sodanjulistus myyrille on julistettu. Kallelassa eivät normaalit alapohjan tukkimistoimet ole riittäviä pitelemään ylisuuria myyräkantoja mökin ulkopuolella. Alapohjan rossiperustuksen tuuletusluukuthan on teräsverkoilla suljettu jo vuosia sitten, mutta myyriltä eivät tunnu lämpimään pääsyn konstit loppuvan. Tunnettuahan on, että myyrä kiipeää seiniä pitkin. Ihmisetkin menevät joskus seiniä pitkin, mutta pääasiassa vaakatasossa. Tai kiipeillään me ihmisetkin joskus tilaisuuden tullen seinille. Kaikki käy.

Ukka Peloton on näillä vanhoilla päivillään aamuöisin muun tekemisen puutteessa alkanut mietiskelemään maailman ongelmia. Yksi niistä ovat nuo myyrät, jotka tietenkään eivät sisätiloissa mukavimpia kämppäkavereita ole. Paskovat, vaikka siinä asiassa ne ovat ilmeisen siistejä, koska ne käyvät pääasiassa tarpeillaan yhdessä ja samassa mieleisessä ja sopivassa paikassa. Niinhän suurin osa meistä immeisistäkin tekee.

Muovitettu pelti. Sillä kohtaa Ukan aamulamppu syttyi. Se on ratkaisu myyrien kiipeilyharrastukselle. Myyrät nimittäin kiipeilevät seinien kautta yläpohjaan ja sieltä vuorostaan on noin miljoona reittiä sisätiloihin huoneisiin ja edelleen myös alapohjaan. Eli ne pystyvät pitämään koko taloa hallussaan päästessään kattovilloituksiin riehumaan.

Leikkautin myyräpeltiä paikallisella peltisepällä. Hän ei juurikaan kysellyt, kun tilasin 40 metriä peltisuikaletta, jonka leveys on kymmenisen senttiä. Jos ei kaksikintoista, sama se. Samanlevyisiä ne punaiset peltisuikaleet kuitenkin olivat. Suorareunaista ja tismalleen meidän Kallelan mökin kanssa samaa väriä. Laitoimme Kasperin kanssa viimoviikonlopun muiden hommien lomassa koesuikaleet Kallelan toiseen päätyyn paikalleen.

Hullu ei huomaa, eikä viisas virka mitään, kun äkkiseltään vilkaisee asennustyön jälkeen mökin päätyä. Jatkamme asennusta tulevan viikonlopun aikana, kun nelisen metriä pitkät pellit ovat yksin asennettaviksi auttamattoman pitkiä. Kädet eivät piisaa ja siellä yhdessä paikassa ei ole koukkua.


Seinät kun saamme valmihiksi, niin sitten kierrämme vielä valkoisten nurkkalautojen kohdat. Jos valkoista peltiä ei ala löytymään tähän tarkoitukseen, niin sitten Ukka aloittaa maalaustyöt.

Kun torjuntatyöt saadaan valmistumaan, suoritetaan mökin sisällä lopullinen ja viimeinen taistelu, jossa ei VOI olla kuin yksi häviäjä. Ja se on MYYRÄ.

Tukikohasta myyräkuoliniskun valmistelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti