tiistai 22. marraskuuta 2011

Kissantappaja katumapäällä...

Ei Ukka paha ole, vaikka Ukka ruma on. Ukka myöntää, että lyhyehkön elämän aikana on muutamakin kissa päässyt yhdestä omistamistaan seitsemästä hengestä Ukan avustamana. Eikä niitä kissanhenkiä niiden operaatioiden jälkeen ihan varmasti kaikille ole enää kuutta jäljelle jäänyt. Kissanvihaajaksi en tunnustaudu, mutta oikeasti niitä on tullut kohdalle lopetettavaksi mikä missäkin. Lähinnä sellaisia katteja, joita varsinaisesti ja varmasti kukaan ei ole jäänyt kaipailemaan. Ei kissan omistaja, eikä Ukka. Tai ainakaan toivottavasti ei yhdenkään kissan omistaja.

Tänään kuitenkin oli päinvastainen päivä. Tänään Ukka osallistui Mirrin synnytykseen. Ei sellaisen ihan oikean karvamirrin synnytykseen, vaan semmoisen koristekillin. Tai kollin, miten vain. Tai sitten tästä syntyi semmoinen neutraali. Päättäköön kukin vaikka itse sitten, kun Mirri on valmis.

Tästä Naruskan Mirristä tulee iso. Yhtään NÄIN isoa mirriä Ukka ei koskaan ole päästänyt päiviltä. Tämä Mirri ei naukaise, eikä aiheuta allergioita. Se ei myöskään tarvitse hiekkalaatikkoa, eikä sitä tarvitse ainakaan enempää leikata. Tänään Mirriä hieman ensin muotoiltiin ja sitten sitä leikattiin. Tai sahattiin. Ja hiottiin. Siitä tuli ei pienoismalli, vaan isoismalli semmoisesta Mirristä, joita Ukka menee sinne Jyväskylään mirrimyymälään myymään, kun tuli luvattua.

Tässä Mummu sitä Naruskan Mirriä piirtää. Se piirtäminen pienestä Mirristä isoksi Mirriksi olisi saattanu jäähä Ukalta tekemäti. Mummulta se syntyi tosta vaan. Oli kuulemma kaavanisonnushomma, jota hälle on opetettu koulussa kolomekymmentä vuotta sitten.Tässä Ukka leikkaa Mirriä. Hanslankarina on Iivana Nyhtänköljä, väärti Kiestingistä. Sähkömies, johon sähkö ei pysty. Ja uskokaa tai äläkää, niin leikkuupöytäkin on vielä yhtenä kappaleena...

Leikkauksen jälkeen Mirri hiottiin ja sille leikattiin vielä erikseen pää. Ei siis niin, että Mirriltä olisi leikattu pää, vaan sille leikattiin ikioma kissanpää. Jotta kissanpää pysyisi Mirrissä kiinni kaikki Jyväskylämatkan rytinät, niin se liimattiin vanhanajan Erikeeperillä.

Huomenna Ukka maalaa Mirrin. Musta Mirri on Onnenmirri. Mirristä tulee maailmankaikkeuden ensimmäinen mattamusta Naruskan Mirri. Ensin aamulla tietenkin tarkistetaan, että pää pysyy kiinni. Ja pysyy, jos vanhat merkit paikkansa pitää.Tukikohasta Mirrinsynnyttämisiin tällä kertaa tähän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti