tiistai 15. marraskuuta 2011

Onko Tukikohta liitetty Venäjään???

Ukan sääasema näyttäisi liitetyn Venäjän paikalliseksi säätietojen lähetyspaikaksi. Asia ilmeni tänään FinWX:n foorumisivustolta, jonka kautta sain liittämisestä ensitiedotteen, kuten nykyään liikenteen onnettomuuksista. Onhan tämäkin suuremman luokan onnettomuus, jos rajalinjat tällä tavalla sotketaan.

Tässä on linkki  Sääfoorumille:
http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,2832.0.html , jonka kautta voi edetä venäläiselle sivustolle tutkiskelemaan, mitä tämä tarkoittaa. Kuvalinkki ohjautuu Amerikan puolelle, vaikka säätiedot ovatkin tästä omalta sääasemaltani.

Alakurtin entinen miliisipäällikkö vaimoineen tulee viikonloppuna tänne yövierailulle. Silloin täytyy aloittaa käännöstehtävät ja yrittää laittaa viestiä venäläiselle sivustolle, jotta saadaan edes oikeat kuvat näkymään oikeissa paikoissa. Toisaalta, eihän se hassumpaa olisi, jos takapihalla olisi tuon näköistä kuin tuolla ison veden takana. Vuan kun ei ole.

Säätiloja mittaillaan täällä toistaiseksi normaalisti. Jos Venäjän sääjärjestelmään saadaan yhdet ajantasaiset säätiedot Ukan asemalta, niin sehän on pelkästään heidän etunsa. Tukikohdan säätilat ovat eilisestä asti siirtyneet lämpötilan osalta miinuspuolelle puolenkymmenen asteen verran. Tuuli on tuplannut hyytävyyslukeman, joten ulkona on talvivaatekelit kertaheitolla.

Pakkaskelien seurauksena Tenniöjoki alkaa vedellä itseään pikkuhiljaa riitteeseen, kuten Mummun tänään napsaisema kuva selkeästi kertoo.Tukikohasta sääsetvittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti