sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kallelan myyräsotasuunnitelma OSA 2

Ukka pärjäsi 55 vuotta liittämättä työkaluihinsa sakset. Ei sellaiset sakset, joilla hameväki rätei ja lumpui leikkelee, vaan tosi miehekkään ihka oikeat Peltisakset. Oli niillä lysti leikellä Kallelan seinille niitä myyräpeltejä. Siellä seinillä kiikkuessa tuli taas sata kertaa mieleen, että onkohan kenenkään muun mökissä tämmöistä myyräntorjuntamenetelmää, jonka toimivuudestakaan ei ole höhkäsenpöläyksen vertaa tietoa. Tämähän on niitä Ukka Pelottoman aamuyön sinisiä ajatuksia. No, sinne ne nyt kuiten on naulattu, toimikoot eli ei. Yrittänyttä ei ainakaan laiteta. Voihan ne kääriä uudelleen rullalle, jos elikot alkavat niistä yli hyppelemään.

Tänään Kallelassa näytti naamaansa myös luonnonmukainen myyräpyydys. Sitä ei ollut vaikea erottaa, kuten ei muitakaan talveksi väriään muuttavia eläimiä, jäniksiä ja riekkoja etunenässä. Tämä tänään nähty vieras kuikuili Kallelan liiterin seinänraosta. Mummu tietenkin oli kameransa kanssa taas kärppänä kuin kärppä itse.


Kärppä on tavallisen tehokas myyräpyydys, mutta silläkin on omat haittavaikutuksensa. Se nimittäin ei ole sisäsiisti. Tai ei se tarkkaan ottaen ihan niinkään ole. Kerran takavuosina yksi kärppä oli ilmeisessä kakkimistarkoituksessa mennyt sisävessan Idolle keikkumaan. Siinä ei ole kärppäistuinta, jolloin kärppäläinen ilmeisesti paperia kurkottaessaan oli nyrvähtänyt päälleen vessanpönttöön. Eikä siellä ollut kyntynen pitänyt, vaan elo päättyi harmilliseen vahinkoon. Ukallahan oli hieman parempi tuuri, kun ennen kansakouluikää onnistuin nousemaan paskasta sen jälkeen, kun siellä olin jalat edellä käväissyt suunnilleen kaulaa myöten. Ei sentään ihan huppeluksissa. Kerron tapauksen yksityiskohdat joskus ilmestyvässä omaelämänkerrassani. Jos se ilmestyy.

Kärpän kanssa on nyt suunnitteilla Kallelan myyrien lopullinen kuolinisku. Valkoinen veitikka aiheuttaa hieman päänvaivaa myyrien loukkupyynnissä, koska kärppä ihan varmasti käy nuuskimassa sisätiloissa, kuten se ennenkin on tehnyt. Kerran takavuosinahan yksi kärppä asusteli saunankiukaan tulipesässä. Sieltä se nokisena pelemahti melekeen Ukan silmille, vaikka tarkoituksena oli vain hiukkasen laittaa saunaa lämpiämään.

Tämä tänään näyttäytynyt kärppä ei vielä ollut uuniin asti ehtinyt nuohoamaan. Niin puhtaan valkoinen se väriltään oli, kun kameralle poseerasi.

Myyräteurastajaisiin tukikohasta tällä kertaa tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti