perjantai 18. marraskuuta 2011

Naruskan Ukan Uuniruukku

Ja että Ukan ruokaohjeet muka monimutkaisia. Kyllähän ne kirjoitettuna ovat aika pitkiä, mutta sitten valmistusvaiheessa ja hellojen ääressä ei pitkään viivy. Kypsymisajat saattavat olla pitkiä, mutta valmistelut eivät.

Tämä seuraava ohje on nopeimmasta päästä tältä valmistelupuolelta. Kypsymisaika parinsadan asteen uunissa on puolisentoista tuntia. Ruokalajia ei tarvitse maustaa, koska maustaminen on tapahtunut jo juureksen lähtömaassa sen mullassa. Tai hiekassa. Eipä ole tiedossa, liekkö tätä Suomessa yritettykään kasvattaa.

Se on Bataatti. Karppaajan painajainen. Vaarallisempi karppaajalle kuin pottu. Ukka ei ole karppaaja, koska en periaatteesta tee mitään, mitä Paavo kertoo tekevänsä. Siis kolmesta Paavosta yksi. Ukka on kolmessa kuukaudessa pudottanut kymmenen kiloa painosta pois syömällä pottua tai bataattia päivittäin. Sitten vielä voita, voileipämargariinia ja Tuplastikursulaista päivittäin. Ja aamulla helevetillisen lautasellisen neljän viljan puuroa.

Bataatti on hyvä eväs. Maukkaampaa kuin lanttu. Makeampaa kuin puikula.

Uunibataatit valmistetaan niin, että ne laitetaan uunivuokaan ja sitten uuniin. Kuorineen. Sitten ne otetaan pöytään ja syödään pois niin, että vain kuoret jäävät jälkipolville todisteeksi, että bataatit on syöty. Tänään kuusi aikuista söi kuvassa olevan ruukullisen bataatteja.

Valmistelut veivät viisitoista sekunttia.Tukikohasta masu täynnä lohta, uunipottuja ja bataattia tällä kertaa tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti