tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ukka huppeluksissa.

Kesälomapuolitoistaviikkoinen hurahti niin, ettei sanotuksi saa. Aika paineli siivillä, eikä kukaan oikein uskonut että jo nyt pitää kerätä leiri kasaan, pakata se peräkärryihin ja autokalustoon ja poistua kotiin. Mutta niin se vain on. Ei makiata mahantäyvveltä, sanotaan.

Aika ihmeellinen paikka se on tuo Tuntsajoen Venäjän puoleinen alue. Matkaa ei Naruskan Tukikohasta ole kuin vajaa puolenkymmentä virstaa, mutta kelit vaihtuvat sillä matkalla. Naruskalla on satanut reippaanlaisesti viime päivinä, mutta leirissämme ei sateesta tiedetty mitään. Paitsi tietenkin lännen suunnalta toistuvasti kuuluvat ukkoset. Ja komeita olivat Naruskan suunnan ukkospilvet Tuntsan Tukikohasta katsottuna. Kuvissa ne ovat Mummun kameran läpi nähtynä.

Puolentoista viikon aikana satoi tuolla kohtaa Venäjää yhtenä päivänä. Sekään sade ei kestänyt varttia kauempaa. Muutama ukkosen jyrähdys, ja siinäpä se sadekertomus oli.

Kuivuutta se kaira kärsii. Siksipä leirin alue oli sääskistä täysin vapaata aluetta. Eipä niitä lätäköitä voi sellaiseen villerihiekkakankaaseen syntyä millään. Sama sääskettömyys havaittiin nyt kolmatta kesää peräjälkeen. Erikoinen kokemus, johon tosin on tänä kesänä totuttu jo Naruskalla. Tukikohdan tonttihan on sääskivapaata aluetta.

Talviturkki heitettiin loman kunniaksi pois. Ruotsalainen puolijoukkueteltta jatkuvalämmitteisine saunankiukaineen ja honkapölkkyistuimineen osoittautui suosituksi illanviettopaikaksi joka ehtoo. Olipa sieltä mukava pulahtaa Tuntsajoen noin +15 asteiseen veteen. Kovanahkaisimmat polskivat päivittäin ilman saunaakin. Ainakin Kasperi.Suomeen tultiin ehtoopuolella. Mukava oli tulla valmiiksi lämmitettyyn saunaan ja vävypojan valmistamalle herkkupäivälliselle.

Seuraavaa reissua kaikki mukana olleet jo suunnittelevat täyttä häkää. Vuosi ei ole aikaa ja niin edelleen. Eikäpä tuota tiedä, vaikka vielä tällekin kesää ehtisi pienen muisteloretken heittää.

Tukikohasta rästiin jääneitä hommia miettimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti