maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sajantonnin juhlahumut työn merkeissä...

Sepä saattaa lähipäivinä ohittua muutama ainaskin Ukan mielestä merkittävä virstanpylväs. Kuten laskuri lahjomati osottaa, tullee 100 000 blogikäyntiä täyteen ihan näillä näppäimillä.

Varsinaisia ryyppäjäisiä ei asian vuoksi Tukikohassa järjestetä, vaikka täällä työnteon lomasa onkin kaljatarjoilu menneillään. Kasperi, Hirvi-Harri, Kipa ja Jami saavat ottaa rosenttiölökkiä tahtosa mukasesti. Ukka vetelee tölökin Bavariaa ja Mummeli saattaa saunan päälle vetasta pullon kuohuvaa siiterilimonaatia. Tai tuplat.

Kesken olevia hommeleita on Tukikohasa pilivin pimmein, vaikka valmistakin on syntyny. Ja syntymässä. Eilissä ehtoolla Kasperi alotteli Tukikohan pihakrillin uusimisen. Vanhat penkit olitkin jo lahonsyömät. Kaivonrengas sai tulistelupaikalta väistyä. Tilalle tuli neliskanttista rautaa, joka aikanaan on palavellu saunan etteisessä persiinalusena. Toki puupintasena. Nyt sitä rautakehikkoa hyövynnellään muurikkapannun alusena ja rosteriritilöitä nuotioperkolaattorin ja makkaran alustana. Tasasena sellasena, ettei makkarat lipsu nuotioon. Eikä perkolaattorikahveet kaatuile maanpoveen.

Halakokatos on harjakorkeuvessaan, vaikka siinä ei harjaa olekaan. Semmonen viistokatto siitä on suunniteltu, eikä se suunitelmasta taija niin kovin kaukana edetä. Kohta vejellään ruovelankkua, jonka päälle tietenkin net keminmiehen tuomat pellit. Lumikuormia varten rakennellaan vielä muutama irrotettavata mallia oleva pystypylyväs, jotka ei ole haittaamassa puijen pinoomista, vaan ne laitellaan paikolleen talaven tullen.

Öljykattilan asennuspuuhat on sillä mallilla, että tarveaineet on Tukikohan varastossa. Ei puutu kuin putkihemmoa, jonka kanssa sitä hommaa aikataulutellaan vielä tarkemmin. Eipä olis hiienvissi, vaikka jäteltäisiin varsinaiset rakennustouhut tulevalle Valpurille. Sepä nähään.

Maalausurkkokin on hiukkasen keskissä. Ukan velimies on kuiten matkalla pohjoseen eukkosa kanssa, joten eiköhän kohta ala Tukikohassa pensseli heilua. Ja setä pensselin varressa.

Ompahan yks asia saatu jo pihakrillin kanssa melekeen valamiiksi. Löyty nimittäin Mummelin rantatontille ostajapariskunta, joka veteli kaupat kiinni. Ja Ukka veteli samantien Tori.fi -ilimootuksen poies. Asia on sovittuna niin vissillä puhheella, että paperit pannaan konneeseen lähisinä päivinä.

Enontekiöllä oli satanu lumet maahan. Toivottavasti tauti ei leviä vielä pariin kolomeen kuukauteen tänne Naruskalle, ettei tarttis pihatöitä lumessa kahlaten värkätä.

Täsä pikaset raportit Tukikohan elämästä. Toivotaan, että lukijat pysyttellee remmissä, vaikkei täälä välillä mittään tapahukkaan. Kiitokset lukijoille. Ja kuvien kattojille. Ja yhteyvenpitäjille.Tukikohasta uusille tuhatluvuille siirtymisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti