lauantai 13. heinäkuuta 2013

Pakkanen parsii.

Aivan kuin kesäkuiset hallayöt eivät olisi Naruskan seutua jo tarpeeksi kurittaneet, käytti säiden haltija vielä ainakin kertaalleen hallaruuvia tiukemmalla heinäkuun puolenvälin alla. Taas, kun mennään kolmattatoista päivää, kuten kesäkuussakin, käväisi Ilmatieteen laitoksen Naruskan sääaseman mittari asteen verran miinuksella.

Ukan sääaseman mittari käväisi "vain" -0,2 asteessa, mutta tämä Tukikohtahan sijaitseekin suojaisen metsän siimeksessä, joten ihan Naruskan kylmin paikka tämä ei ole.

Isompaa vahinkoa halla ei täällä Naruskalla enää aikaan saane, mutta todellinen harmi olisi se, jos halla rokottelisi keskisempääkin Lappia, missä jängillä juhlitaan hyvää hillasatoa sieltä juuri näinä päivinä keräämällä. Halla tekisi noilla alueilla miljoonavahingon poimijoille, jotka nyt saavat kerätä hillaa ansiotarkoituksessa tosissaan. Verottomana, toistaiseksi.

Kunhan vain marjanostajat eivät laannuttaisi ihmisten keräysintoa. Jos hillan ostohinta putoaa liian alas, niin ihmiset eivät jängälle suostu lähtemään.

Thaimaalaispoimijat tekisivät  nyt hillalla hyvän tilin niillä alueilla, missä suot ovat hillaa väärällään. Taitaa vain olla niin, että Thaimaan poimijat ilmestyvät tänne vasta puolenkuun jälkeen.

Tukikohasta halkokatoksen rakentamista jatkelemisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti