torstai 18. heinäkuuta 2013

Tukikohta ei ole sielä misä luullaan...

Nykyaikasella navikaattorilla kun kuleksii Naruskan kairassa ja yrittelee tulla Ukan Tukikohtaan vaikkapa piljartimatsille Ukan kanssa, niin ei osu ihan kohalle sillä osotteella, jota tästä paikasta viljellään. Kerran Ukka ittekkin käänty vahingosa Varpuaavan tielle, kun se likka pimiässä syysyössä sano, että nytoot perillä. Olin puol kilometriä ohi. Ei siis osunu kohalle, vaan kurvasin liika aikaseen oikialle.

Monet immeiset on sanonu, että osotteella ei tänne löyvä. Tännään asia tuli puhheeks muutaman palopäällikön kanssa, joka tarkisteli Ukan talon paloturvallisuutta. Ukka hiukan varovaisesti kyseli, että jos täälä syttyy tulipalo ja tilataan sammutusyksikkövä paikalle, nin aletaankohan sitä automaattisesti ruikkia vesee talon osotteella, vaikkei olla oikeessa kohteessa.

Palopäällikkö alako muisteleen, että joku vuos sitte, kun näitä osotteita alettiin kirjotteleen talojen nurkkiin ja postilaatikoihin, nin mittamies liikuskeli pitäjillä lattarauvalla. Hiukka aikaa kun siinä kahvepöyväsä vunteerattiin, nin Ukka keksi, että lattarauan mittarilla jos näitä korpiteitä on mitottu, nin sehän heittelee ihan varmasti kaikisa pirsseissä puolenkytä rosenttia tai enempi. Ja lattarauvassa saattaa heitellä vielä enempi. Ja kumpaan suuntaan vaan.

Mittaukko on lattarautasa ratissa ajellu Naruskantietä mittarisa mukasesti neljätoistajapuol kilometriä Kotalasta tullessaan. Ja on tietty merkannu parakraahveisisa Tukikohan, eli sillosen Naruskan opinahjon ristauksessa numerot yksneljäviis. Ja siitä lähtiin on osote ollu sitte se.

Oikia mitta tuolta tien alakupäästä on meleko tarkasti neljätoista kilometriä ja yheksänsattaa metriä, joka tekis Tukikohan osotteks Naruskantie sataneljäysi. Palopäällikkö alako kahvekupin ääresä olleen sillä mielin, että saattaa muuallakin syrjäkylillä hiukkasen mittaukset heitellä. Muisteli nin käyneen jossain, ku nämä navikaattorit tuli pelliin mukkaan. No tieten se lattarauvan mittarivirhe on joka paikasa sama. Ja liekkö nuissa rippimittarija lainkaan sen aikasisa itäihmeisä. Tiiättekö muute, mitä tarkotti lattarauvan peräsä semmoset kirjaimet ku GLS. Kalavanoitu lista sivusa...vitsivitsi.

Ukalle alako valakeneen, että ei tartte ihmetellä väjen vähhyyttä täsä virmassa, kun kaikki matkalaiset kääntyy puol kilometriä ennen määränpäätä takas, kun osotteen kohalla on pelekkää mehtää...


Tartteis varmaan perilappalaiseen malliin alakaa suunnitteleen korvausten hakuva, kuhan selevitellään, keltä hajetaan.

Tukikohasta täältä jostakin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti