perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kaikkea ei Ukka pysty järjestämään.

Kati-tyär pelemahti eilissä ehtoolla Hallahelinän ja Loimun kanssa Naruskalle. Lainaavat hiukka isompaa kuljetuskalustoa pikku lomareissulleen.

Piti tieten ennen iltasaunaa istua nuotiopiiriin muurinpohjaletuille. Siinä net paavonvaltakunnan länsikairalaiset töllisteli ympärilleen nuotiolla. Kovin olivat mietteliään näkösinä. Kati tuumi, että tuntuu ihan epätodelliselta istua ulkona tyvenessä illassa, eikä tarvitte huiskia.

Keminmaalla on iltoja ja muitakin vuorokauven aikoja haittaamassa kuulemma semmoset sääskitokat, että kaikilta menee ulukohommissa hermot.

Pakko siihen oli Mummelin ja Ukan todeta vaan, että ei meilloo teille sääskiä täällä tarjota, kun ei niitä ole ollu koko kesänä. Tarttee varmaan tulevaa kessää varten varata joku keinovesilätäkkö tuohon perämettään, että saahaan aikaseks Lapin kesä. Semmonen normikesä, että heinäkuun puolivälin jäläkeen saa huiskia paarmoja, mäkäräisiä ja sääskiä, eikäpä nuo polttiaisetkaan joukon jatkona mitään haittais.

Pakko oli näitten puolireikäleipäkaupunkilaisten napostella Mummelin paistamat lättyset huiskimati. Tyär lähetti Samille pari valokuvaa kamerakännyllään. Oli vävypoika kuulemma hiukkasen kateellinen, kun ei kunnolla pystyny puhelimessa perheesä kanssa haastelemaan, kun ulukona piti samalla huiskia.Tukikohasta sääskiviljelmän perustamista pohtimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti