keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Halakokatos valmiina käyttöön.

Hiukkasen haittailivat satakunta metriä sekunnissa puhallelleet pohjatuulet Ukan rakennusrojektia. Nyt on saanut kuitenkin pari viime päivää naulata ja naputtaa, kuten aikapojat, joten valmistakin on syntynyt. Eipä voi parempia työilmoja ulkotöille juuri toivoa, mitä eilinen ja tämä päivä Naruskalla ovat olleet. Aurinko on paistellut täydeltä taivaalta, on ollut täysin tyyntä ja leppoisaa. Ja mikä parasta, ei sääskiä.

Viimeiset kattoruuvit Ukka ruuvasi paikalleen iltapäivällä. Kasperi ja Hirvi-Harri osallistuivat laudankannateluhommiin samalla, kun purkivat kalareissukamppeitaan. Ukka sai vedeltyä ruodelankut piiloon muutamalla kehälaudalla, niin jopa vain.

Ehtoopuolella halottiin lämmittelymielessä kymmenkunta pinomottia niitä viimeksi tulleita koivuja, jotka todennäköisesti viikonloppuun mennessä löytävät itsensä pinosta uutukaisen katoksen alta. Kaikki kaksisataa pinomottia siirrellään ennen talven tuloa sadan neliön katoksen alle. Myös nuo katokseen nähden ylipitkät pinot keväällä halottuja.

Mummeli ja Ukka starttaavat huomissa aamuna muutamaksi päiväksi etelän suuntaan. Taloa jäävät pitelemään Kasperi ja Ukan velimies vaimoineen, eli Eeva ja Jukka.

Tulevan viikon alkupuolella kun palaamme Tukikohtaan, pitäisi työlista olla huomattavasti lyhyempi, mitä se on nyt. Puut pinossa, talo maalattu, verstaan väliseinä valmis, ja niin edelleen.

Tässä pari kuvatusta halakokatoksesta, ettei Ukkaa ihan tyhjänpuhujana kaikki pidä.Tukikohasta halakokatoksen katolle aurinkoterassia suunnittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti