perjantai 19. heinäkuuta 2013

Naruskalainen.

Naruskalainen on Mummelin kehittämä ruokalaji. Siihen tarvitaan Muurikka, tervasnuotio, Kaura-Ruispuuronjämästä, eli sämpyläaihiosta leivottu kiviarinauunissa paistettu sämpylä, maitoa, sinappi, pippuriketsuppia, kurkkupikkelssiä, viipale tai kaksi Wilhelmimakkaraa, paistettu kananmuna. Wilhelmipihvin voi korvata vaikkapa paistetulla lohifileviipaleella tai kotitekoisella jauhelihapihvillä. Paistamiseen voita tai rypsiöljymargariinia. Vihreää salaattia ja vaikkapa tomaattiviipaleita. Tomaattiviilut voi paistaa, jos pitää niitä tuoretta parempana.

Sämpylä halkaistaan ja puolikkaat kostutetaan vikkelästi maidossa. Ne laitetaan paistumaan Muurikkapannulle, jonka alla palaa tervasnuotio. Heti sämpylän jälkeen makkara/kalanpala/jauhelihapihvi kuumenemaan. Muna paistumaan.

Kun paistettavaan on tarttunut tervassavun tuoksua ja ainekset ovat paistuneet rapeiksi, ladotaan sämpylän pohjan ja kansiosan väliin Muurikan päältä edellä luetellut emmeet. Mausteet maun mukaan. Sopivaan väliin salaatinlehti. Ja koko Naruskalainen voipaperikulmapussukkaan ja syöjän kouraan.


Eikä siinä mene kauaa, niin paperi on nuoltu puhtaaksi ja syöjä kyselee varovasti, että saisko samanlaisen.

Pääsääntöisesti saa.

Tukikohasta Mummelin nokigrillin aukeamista odottelemisiin tähän. Masut täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti