keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ukka, tieliikennebandiitti.

Ukka kutsuttiin virallisella kirjeellä käymään Sallassa. Poliisiasemalla. Kutsussa oli oikein kellonajat ja kaikki, jolloin kutsujat ovat paikalla. Tietenkin Ukka noudatti kutsua. Kutsussa nimittäin luki, että jos sitä ei noudata, niin saattaa vuorostaan tulla kutsumattomia vieraita käymään kotona. Ja että Ukka sitten viedään sinne poliisiasemalle.

Oli se asiakin siinä kutsussa ympäripyöreästi sanottu. Sakkoa tai rikesakkoa oli luvassa. Eikä se ylläri ollut se kutsu, kun Ukka on väläytellyt noita peltipoliisilootia maantiellä niin, että vieläkin salamavalojen välke silmiä kirvelee. Pariin kertaan kolmen kuukauden sisällä.

Siellä poliisiasemalla ei ollut poliisisetä vastaanotamassa, vaan siellä oli poliisitäti. Ihan mukava täti, joka istui siellä suunnilleen saman työpöydän äärellä, missä Ukkakin joskus entisessä elämässä istuskeli.

Poliisitäti yritti löytää hanivelkompjuutterilta semmoisia pappereita, joilla Ukkaa olisi voitu rahallisesti rokottaa. Mutta ei sieltä löytynyt. Tai olisi sieltä saatanut löytyä, mutta tämän polliisitietokonejärjestelmän jutskat olivat sellaisella mallilla, ettei poliisitäti mihinkään tiedostoihin päässyt. Oli Ukalla aikaa odottaa. Ja odotinkin tunteroisen. Sitten se poliisitäti nosti kädet pystyyn. Ja luovutti.

Siinä me sitten porukalla ihmeteltiin, että Ukka ajaa 100 kilomeriä eestaas Naruskalta Sallaan ja takas vain tämän asian takia, eikä asia sitten hoidu. Kyllä näyttää syrjäseudun asukkaalle tulevan sakollekin vielä ylimäääristä ekstramaksua, mutta minkäs teet. Poliisitäti oli myös pahoillaan.

Sanoin lähtiessäni, että saa sen sakon tulla Tukikohtaankin tuomaan, jos joskus sattuu polliisipartio Naruskan suunnalla ajelemaan. Ja lupasin senkin, että kahveet tarjotaan, vaikka sakotetaankin. Niin, ja lupasin vielä, että saatan huomenissa Rovaniemellä käydessä piipahtaa kaupunkipaikan polliisiasemalla kyselemässä, josko Räsäakan linjat olisivat siellä auki, että asiakas saisi sakkonsa, kuuluupa se sille tai ei. Ja kyllä se kuuluu. Bandiitille, joka kait tarkoittaa eräänlaista maantierosvoa, joksi Ukka itsensä nyt tuntee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti