keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Poroteurastusreissu.

Oli siellä tietenkin Ukkakin. Rovaniemeltä aamuseittemältä InterCityjunaan. Lähtö jo enteili, että tulossa on pitkä päivä. En ehtinyt kuin lastautua pakaaseineni penkkiin, niin tuli parimetrinen ulkomaalainen nuori mies ja osoitteli sormellaan, että olet ukko väärässä paikassa. Hänen paikallaan.

Koska olin varma, että istuin siinä penkissä, joka lipussa luki, pyysin kohteliaasti nuorukaista vilauttamaan lippuaan, josko meidät olisi buukattu erehdyksessä samaan penkkiin. Vertailin numeroita. Pidin sitten pikaluennon viitosten, kolmosten ja ykkösten erosta. Nuori mies oli metrin väärässä paikassa, eli hänelle varattu penkki oli seuraavassa rivissä. Sieltähän pärähti selkeä "anteeksi" ihan suomenkielisesti. Ja niin me kaikki päästiin matkaan. Ja oltiin menossa Turkkuun. Tai minä ainakin.

Kemin tuolla puolella matkasimme vartin, kun junassa selkeästi vetaistiin kaikki liinat kiinni. Isoa rytinää ei tullut, onneksi. Tarkoitan siis junassa. Jälkeenpäin on selvinnyt, että aika iso osuma tuli: 26 porovainaata laakista.


Neljättä tuntia sitä seisoskeltiin keskellä kemiläisiä rääseikköjä korvessa. Onneksi oli ravintelivaunu junassa ihan viereisessä vaunussa, joten kaffehuolto pelasi.

Kolmisen tuntia myöhässä tapahtui laskeutuminen Turkuun, mutta tapahtui kuitenkin.

Paluumatkaa tässä on taitettu kolmisensataa kilometriä Broncolla, joka kiiltää ja kulukee kuin aikapojat.

Tukikohtaan suunnistamisiin puolenviikon jälkeen tähän.

2 kommenttia:

 1. Terveiset Rysäkylästä

  No hajosiko Bronco kesken reissun kun mitään ei ole kuulunut tällä osastolla,tässähän alkaa jo huolestua pitkästä tauosta.

  Pirjo ja Vesa

  VastaaPoista
 2. Bronco toi Ukan kotio ihan aikataulussa. Kynä on hiukkasen ollut kateissa niin reissun päällä kuin vähän täällä kotonakin, mutta eiköhän sitä elonmerkki vielä täältä löydetä, kunhan etsitään. Kiitoksia huolenpidosta.

  Paluumatkalla näin Naruskantiellä kaksi poroa, joten kaikki Lapin porot eivät junan alle litistyneet, vaikka Kemin seudun porokarja tolokusti harvenikin...

  VastaaPoista