sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pedigreekuuro Naruskalla.

Eipä muista Ukka koiranmakkarasateessa ennen aikaansa kuluttaneenkaan, mutta nytpä sekin on koettu. Nähty sitä ei ole, mutta taivaalta sitä koiranmannaa on kuuro tullut. Sadealue oli noin viiden neliömetrin suuruinen.

Tarkkaavaiset lukijat jo pystyvät päättelemään, että makkarat on jotenkin täytynyt heittää ilmaan ennen niiden satamista maahan. Niin se näppärästi käykin, kun illansuussa lingotulle nuoskaiselle pihakartanolle sataa sentin lumikerroksen. Siinä ei koiranruokkija aata ehtinyt sanoa, kun voltti ilman esileikkejä ja lämmittelyjä lähti. Kierteitä ja vaikeusastetta ei ehtinyt miettiä.

Ukka kun löysi itsensä maasta pitkin pituuttaan, niin koiraruokalautanen oli edelleen toisessa kädessä, mutta typötyhjänä. Koiranmakkaraa oli sadellut reippaan puoli kiloa ei niin kovin suppealle alueelle.

Konkoilin siitä pystyyn hieman Vireniä hitaammin. Keräilin muina miehinä pedigreekappaleet takas lautaselle, ja eikun hiipailemaan eteenpäin tehtävä loppuun. Rihla hieman ihmetteli lumikuorrutettua dogidogimakkaraa, mutta hyvin näytti kelpaavan.


Olkoon tämä peherryspaikkakuva muistutukseksi nuoremmille ja vanhemmille, vetreämmille ja kankeammille siitä, että liposa ei armahda. Ensimmäisen tunnin jälkeen tapahtumasta Ukka arvioi päässeensä vähin vammoin tyyskähdyksestä. Pääkuutti ei kalahtanut maahan, kyynärpää kyllä, mutta ei luurikkoja.

Tukikohasta tapaturmavakuutusturvan tarkistelemisiin tähän.

1 kommentti:

 1. Sinä sentään saat siellä puhtaalla lumella liukastella ,mutta täällä on syksyn lehdet ja koiranpaskat sekasin ja saa kyllä tosissaan väistellä niitä paskoja.
  Tänne tuli laki noista paskoista eli jos jättää katuun tai yleensä maahan niin 250 euroo saa maksaa,muttakun nuo valvovat silmät on erittäin vähissä niin elämme paskassa.
  Varo niitä liukkaita,laita liukuesteet jalkaan ja kypärä päähän .

  Terveiset Rysäkylästä


  Vesa ja Pirjo

  VastaaPoista