sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän siirretty päivällinen.

Onneksi on pimeän syksyn ratoksi tullut jo monen vuoden ajan järjestettyä Pyhäinpäivän päivällinen. Siitä on muodostunut perinne parin pitkäaikaisen tuttavaperheen kanssa. Tulee juteltua kesän ja syksyn löysät pois ruokailun merkeissä.

Perinnepäivällisen normiajankohta heitteli tänä syksynä hieman kalenterissa eteenpäin, kun yhdet lähisukulaisen hautajaiset olivat esteenä varsinaisena perinnepäivänä. Vanhojen väärtien kesken kalenteri sujahti sujuvasti muutamaa viikonloppua myöhemmäksi.

Kahden pimiän ollessa vastakkain voi mieltä valaista herkuttelemalla hallitusti. Pitkään pöytään oli "vakiokokoonpanon" lisäksi saatu tänä viikonloppuna Kasperin morsiamen vanhemmat tuolta kaukaa Helsingistä asti. Ja pötyä lyötiin pöytään sen verran, että kaikki vaikuttivat parin tunnin ruokasession jälkeen ylen kylläisiltä. Näillä evähillä se tapahtui:

Alkupalaksi tarjottiin mustikkagraavikylmäsavusiikaa ja kylmäsavukirjolohiruusu.

Lämmin ruoka sisälsi teeripataa, imellettyä puikulaperunalaatikkoa, karjalanpaistia ja uunissa haudutettuja hunajajuureksia.

Salaattipöydästä löytyi granaattiomensasalaattia.

Jälkiruokana tarjottiin mutakakkua, jolla nimestään huolimatta ei ole mitään tekemistä mudan kanssa.

Tukikohasta laitalukien kylläisinä tähän.
1 kommentti:

  1. Vitsi vitsi nyt kyllä herahti vesi kielelle! On kyllä sen näköiset eväät että ei muuta kuin telkkariohjelmaan ruokia tekemään!

    VastaaPoista