lauantai 24. marraskuuta 2012

Sitä saa Ukkakin, mitä tilaa...

Hohhoijjaa, kun meinasi olla sitkeässä saada poliisi antamaan tieliikennebandiitille hänen pyytämänsä sakko. Menin toissapäivänä muissa asioissa Rovaniemelle. Kun aikaa oli, niin hurautin Rovaniemen poliisiasemalle. Selitin siellä lasiseinän läpi muutamalle poliisihenkilölle, että haluaisin saada raippaa sakon muodossa.

Tytteli vilkuili minua hiukkasen pitkään ja katteli pitkää työvuorolistaansa. Silmäilyn jälkeen hän ilmoitti mikrofooniin, että sakottajapolliiseja on työvuorossa vasta huomenna. Ukallehan se ei ihan puremati nieleentynyt. Kerroin kelvottoman yrityksen sakon saamisesta kotipitäjän poliisiasemalla, enkä antanut periksi, vaan pyysin katsomaan listoja vielä uudelleen. Entisessä elämässänihän tuommoisen vaatimattoman tiedoksiannon pystyi antamaan ukko kuin ukko, joka oli poliisin virassa. Ja akka kuin akka.

Tulihan sieltä viimein nuori mies, joka tärhäytti nimet pappereihin ja otti Ukalta parit nimikirjoitusnäytteet myös. Ja niin Ukka seisoi kohta ulkona kätösessä 85 €uron rikesakko. Sen siitä saa, kun päästelee Broncolla 70 kilsaa tunnissa, vaikka ajella saisi sillä kohtaa vain kuuttakymppiä.

Nyt täytyy Ukan olla kaasujalan kanssa tarkkana, koska kolmatta sakkoa ei reppu kestä, vaan hurjastelija muuttuu jalakamieheksi. Mummu jakelee asiasta jo etukäteen huomautuksia joka hemmetin päivä.

Tukikohasta katumisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti