tiistai 25. syyskuuta 2012

Töllisteltävää riittää.

Kyllä maalla on mukavaa. Akkeli ja Ukkeli tuolla tienlaidassa eivät nykyisin ehdi pitkästymään. Naruskantiellä nimittäin sattuu ja tapahtuu. Ja varsinkin tapahtuu. Koko kesän täällä on riehuneet työntouhuissa kuka milloinkin. Tiemiehistä murskemiehiin. Ja rasvanäppikaivurikuskit puhelinpylväiden unhoonviennissä. Ja nyt heiluvat sedät ja poijjaat kaapelinvedossa. Ja täditkin.

Se on Ukallakin satamegainen kaapelinpää niin lähellä, mutta niin kaukana. Tuolla se on vajaan sadan metrin päässä. Siellä se on kiepillä sen mittaisena, että kun huutaisi HEP, niin toinen rasvanäppikaivurikuski vetaisisi naveron Ukkelin luota Ukan torpan seinään. Mutta ei. Sinne se laitetaan kiepille oottelemaan aikaa parempaa. Ja hintaa halavempaa. Kahtatonnia ei siitä narunpäästä tässä vaiheessa puliteta. Ja kuin piruuttaan kaivuri seisoo Ukan tontilla yöt. Luvan päältä tietty.

Jos tilannearvio menee pieleen, niin menköön sitten. On se kuiten hyvä, että siihen se kaapeli jää, jos joku tämän talon asukas joskus haluaa sataamegaa ajella, niin eikun tilaamaan. Vaikka se joku sitten paremmin harkittuaan olisi vaikka Ukka.

Kaivinkonetta ja kaapelikelaa on kuiten Soneralla jättää tänne kairaan täyteen valmiuteen oottamaan, että joku huutaa HEP. Tai huutakoon vaikka HEP HEP, niinko aikanaan se kanttori siinä kirkon portinpielessä. Siinä vanhassa vitsissä.

Ja joku vielä huutaa suoraa huutoa, että maaseutu autioituu ja tyhjenee. Hevonpaskat niillä huutajilla saa haistattaa. Tai poronpaskat. Missäs sen paremmin asiat on kuin täällä Naruskalla: tiet kunnossa, aurausviitat paikallaan, puhelinyhteydet mallillaan, tietoliikenneyhteydet maailmanhuippua. Vesijohto tuo puhdasta vesiosuuskunnan vettä, jolla pystyy vaikka kakit vesivessasta huuhtomaan. Polttopuuta kasvaa nurkanpäässä. Bensa maksaa alle €uron litra. Luettelo ei vieläkään ole kattava, mutta jo aika pitkä.

Kohta Ukka alkaa ihmetellä, mitä niijen ihmisten päässä liikkuu, jotka kaupunkipaikoissa läpi elonsa notkuu.

Jälkiruuaksi kuvat. Vilosovoinnin päälle. Lyhyen.


Tukikohasta tähän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti