perjantai 7. syyskuuta 2012

Maaruska voimissaan Tuntsan Kuskoivalla.

Syyskuun se kymmenes päivä lähestyy. Jo piti tänä aamuna Lapin Raation tätin mennä kiekasemaan jo aamukuuvelta ja vielä valtakunnan verkkoon, että ruska Lapissa on viijestoista päivä syyskuuta. Johan tässä kohta Ukkaa valehtelijaks väitetään.

Eihän sille ruskalle ihan oikeesti päivää missään ole kiveen kirjotettu, eikä se kymmenes syyskuutakaan siten mikään määräpäivä ole. Ukan on se helepompi kuiten muistaa, kun se on Kirvesniemen muijan ja meitin Mummelin yhteinen synttäripäivä vuojelta 1955. Paasikiven ajoilta.

Syyskuussa sitä normisyksynä vietetään. Ja kahta samanlaista ei ole olemassakaan, eikä kuulukkaan olla. Tänä vuonna jos puuttuu puuruskasta kirkkain loisto, niin jopa vain on luonto värjännyt maaruskaan ihan kirkkaita ja heleitä värejä, kuten Mummelin kameraotokset tältä päivältä osottelee. Kuvat on Kuskoivan ympäristöstä. Siellä Nuoluskurun kodan maisemissa voi löytää maaruskan, joka sitä nähdä halajaa.Tästä kun vielä sinne kymmenenteen päivään kello neljääntoista mennessä paranee, niin huonoksi joka väittää, ei huonova ruskaa ole nähänykkään.

Tukikohasta kirkastumista oottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti