maanantai 10. syyskuuta 2012

10. syyskuuta kello 14.00

Ruskaa on tullut mainostettua. Ruskasyksyt eivät ole veljet keskenään, kuten eivät säät, kesät tai syksyt. Tämän syksyn ruska, kuten on tullut aiemminkin mainittua, on ehkä normaalistakin poikkeavampi. Jossain päin Suomea poikkeavuus johtuu runsaista sateista ja sen sivutuotteena koivuihin tulleesta ruosteesta. Naruskallakin on koivuissa ruostetta, mutta täällä se ei johdu liioista sateista, vaan jostain muusta. Täällä nimittäin esimerkiksi elokuussa satoi huomattavasti normaalia vähemmän.

Ukkapa otti talteen sääkameran kuvan ruskan siltä hetkeltä, joka yhden oppisuunnan mukaan on ruskan ajankohta. Ihan tasan kello 14.00 ei kuvaa sääkameralta saada talteen, koska se kuvailee sääkuviaan omaan viiden minuutin välein tahtiinsa. Kuva on pari minuuttia yli iltapäiväkahden.Pihapihlajat räiskyvät lehdiltään jonkun vuoden syyskuun kymmenentenä, mutta tänä vuonna lehdet ovat lehtivihreän vallassa täysin, eikä väriloistoa tule kuin marjoista. Näin se luonnossa menee.


Tämä on kait sitä luonnon monimuotoisuutta, jota jotkut kaipaavat.

Ja syntymäpäiväsankarin on tyytyminen sen sinisiin syntymäpäivämuovimattoihin, mitkä lahjanantaja sattui valakkaamaan. Mitäs toivoi muovimattoja päivänä muutamana. Sitä saa, mitä tilaa.

Tukikohasta siihen tyytymisiin, mitä mistäkin annetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti