perjantai 14. syyskuuta 2012

Metsän poika joku tahtois olla...

Ukan mielestä kaikki harvennuspuu täytyy näistä kairoista olla kaadettu ja metsät hoidettu optimikasvukuntoon. Niin ainakin luulisi olevan ennen sitä, kun Mettähalli pistää nurin komeinta lakimetsää, mitä näiltä nurkilta löytyy.

Joku vuosi sitten Aitatsivaarassa tuossa Naruskajärven pohjoispuolella tehtiin hieman samansorttista hommaa. Silloin, jos väärin en muista, joku suojelutaho keskeytteli moiset hakkuut. Hieman pohjoisempana nyt muutaman vuoden tauon jälkeen kirves käy taas. Tai ei kirves, vaan motolinja.

Kapeita kaistaleita on mallin vuoksi jätetty pystyyn. Kokonaisuus on kuitenkin tälläkin hakkuumenetelmällä rikottu ja kunnolla.

Ukan metsänhoidollisesti tyhmä pää ei tätä hakkuujärjestystä oikein ymmärrä. Ainakaan niin kauan kuin kuitupuukasoihin riittää ohuempaakin tavaraa harvennushakkuiden muodossa. Nämä kuvissa pinomuodossa olevat petäjät taitavat sentään olla matkalla sahanterään. Muinoin on ollut muutenkin asiain laita.

Malli entisestä ja nykyisestä näkyy näissä tänään näpsityissä Mummelin kuvissa, kun hän saatteli toisen sterinerkouluryhmän tänään Kuskoivan-Nuoluskurun patikkaretkelle.
Tukikohasta puutavararekkakuormien laskemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti