lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ympärivuorokautiselle auringolle näkemiin...

Kesä alkaa hitaasti mutta varmasti kääntyä lopuilleen. Pitkäksi aikaa ei aurinko vielä horisontin alapuolelle katoa, mutta kuitenkin.Kasperi lennätti viime yönä kuvauskopteria puolenyön huitteissa, kun pilviverho oli sopivan harvana ja ohuena.
Lämpötilansa puolesta voisi olla jo syksy, mutta kalenteri kertoo lahjomattomasti, että heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla vielä ollaan. Lämpötila ei tänään pohjatuulen vallitessa ole käväissyt kuin hitusen kymmenen asteen yläpuolella.

Tukikohasta vielä kesästä nauttimisiin tähän.

2 kommenttia:

 1. Pitäisi ehkä joskus tulla kattelemaan sitä kuvauskopteria sinne, kun olen siitä tässä viimeaikoina paljon lukenut, eli ollaanko siinä siis itse kyydissä, vaiko lennätetäänkö sitä vain Kauko-ohjatusti tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastahan sitä pikkukopteria ohjaillaan. Kopterissa on neljä erillistä sähkömoottorin pyörittämää potkuria. Kopteriin on kiinnitetty gimbaali, johon vuorostaan kiinnitetään GoPron videokamera, joka hoitelee kuvaamisen. Gimbaali tasapainottaa kameran liikkeet niin, että tuulen heilutellessa kopteria ilmassa joskus kovastikin, kamera pysyy kuvausasennossaan. Kopterin suurin halkaisija on rapiat puoli metriä.

   Lentoaika yhdellä akulla on noin 25 minuuttia. Kopterissa on automatiikka, joka palauttaa kopterin lähtöpisteeseensä ennen akun loppumista. Toistaiseksi meillä ei ole sattunut haavereita lennätettäessä. Lennättäjän niskat ovat aika kovilla taivaalle tähystellessä. Jos kopteri nostetaan useamman sadan metrin korkeuteen, niin sen seuraaminen vaatii hyvää näköä ja tervettä niskaa.

   Poista