keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Naruskan lämpösumma junnaa edelleen hitaasti...

Taas meni viikko että heilahti. Ei ollut hellepäiviä, eikä muutamana päivänä päästy edes yli kymmenen asteen päivälämpötilaan. Säiden haltija on ottanut meitin ihan selkeästi kylmään syleilyynsä.

Viikossa kertyi lämpösummaa 34,8 astetta, jolla päästään kokonaissummaan 264,2.

Hillan kypsyminen vaatii noin 420, eli siitä ollaan vielä aika harppauksen päässä. Ja sääennusteet eivät eteenkään päin lupaa kuin tätä samaa koleaa, johon varsinkin tämän talon hameväki alkaa tosissaan tympiintyä. Ukan ei kannata päiväkohtaisista hellevaroituksista liikaa naamaansa aukoa, jos meinaa silmät umpeen muurautumatta maailman menoa katsella.

Ukan vertailussa käyttämään Kittilän lämpösummataulukkoon pääsee tuota Naruskan lukua sijoittamaan vaikka pelkällä katseella.

Posiolta muuan naamakirjakaveri laittoi muistaakseni eiliselle päivälle kuvan Posion hillatilanteesta. Siitä voisi päätellä kukinnan ainakin toisin paikoin onnistuneen tosi hyvin, koska hillasato ainakin kuvassa on hyvin suppuvaiheessaan. Posion kypsymisaikataulusta Naruska laahaa parisen viikkoa myöhemmässä, ellei enemmänkin. Kuva saattaa olla Posion kirkonkylän eteläpuolelta, jos se on kuvaajansa kotiseuduilta. Suuntaa antava kuitenkin. Naruskalta voi olla vaikea vastaavaa kuvaa tänä vuonna päästä näppäämään.


Meidän omassa pihassamme kukkii tällä hetkellä ruusu. Normaali kukinta on Juhannuksen seudussa, joten ruusukin kulkee jälkijunassa, kuten kaikki kasvu täällä koleudessa. Kuva tältä aamulta.


Tukikohasta pitkäkalsarikannassa pysyttelemisiin tähän.

2 kommenttia:

 1. No nyt on niin ,että jodut lämpimiä päiviä ootteleen vielä kolmisen viikkoa koska silloin olemme tulossa siihen naapuriin ja yleensä kun me sinne suomeen olemme tulleet niin ovat ilmatkin ollut kohallaan.Mikä se on veden korkeus siinä teiän lähikoskilla.

  Terveiset Rysäkylästä

  toivottelee Vesa ja Pirjo

  VastaaPoista
 2. Tervehdys vaan sinne Rysäkylille! Tuokaa veikkonen lämpöset tullessanne...

  Jokivesi on palautumassa kesävesikorkeuteensa, mutta taas on lupeissa sadetta, joten vaikia on ennustaa. Jängät on vieläkin märkiä kesäkuun kovista sademillimääristä, joten pienemmätkin sateet saattavat vesikorkeuksia nostatella. Ja kun hellepäiviä tai edes normaaleja kesälämpötiloja olla heinäkuussa nähty, niin eivät pääse vedet haihtumaan taivaalle...

  Tulkaahan torpalle, kun saavutte.

  VastaaPoista