sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Erikö kesäkeli keskellä Suomee?

Seittemisensattaa kilometrijäkö kaiken muuttaa voi. Siltä se tuntu, kun erehyin viemään Mummelija Jysäskylän Bilteeman kauppaan. Sielä se hyökkäs hetkohta aurinkojakkaroijen alennusmyyntihyllyyn. Ja eikun ostatti parit tarjouksesa olleet aurinkojakkarat, vaikka hiukkasen yrittelin mussuttaa vastaan.

Ei net nin kalliita tosipuhheessa ollu, parikymppijä kipale. Net osottautu kuiten kertakäyttösiks. Oli nimittäin vain yks päivä, minkä net auringosa kesti olla käytösä. Sillon paisto ja ihahhyvät niisä oli lämpösesä ja iliman sääskijä makkoilla. Soli eilen.


Tännään näyttää aurinkotuoleisa tältä. Vettä on puottannu aamusta alakain ja lämpötilat on jottai neljäätoista. Eli samat olot kukkotonaki.


Heinäkuu loppuilee kohta, eikä tämä suppusakki ole nähäny kun neljä semmosta päivää, jokka täyttää kesäpäivätunnusmerkistön. Ei niitole kait muukkaa sen enempätä nähny.

Myökin lyhennettään tätä etelämmatkaa. Kuhan saahaan Kerttumummule huomenisa ostettuva uuvet kakkulat, nin lähetään tiistakina hurruuttelleen takas kohti Lapin kessää...

Tukikohtaan kaipailemmisiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti